Spletni seminar

19. IAB AKADEMIJA: Trendi v VIDEO komunikaciji in oglaševanju

16. IAB Akademija, december 2019. Foto: Črt Piksi
16. IAB Akademija, december 2019. Foto: Črt Piksi
12. IAB Akademija, december 2018, Foto: Črt Piksi
12. IAB Akademija, december 2018, Foto: Črt Piksi

Eden vidnejših trendov Covid-19 obdobja je porast video komunikacije. Tako v poslovne namene, kot v namene tržnega komnuniciranja. Tokrat se bomo posvetili predvsem slednjim. V začetku bomo pregledali svet digitalnega video oglaševanja, tako iz vidika investicij, kot drugih pomembnih podatkov s strani medijskega planiranja. Primerjali bomo številke iz tujine in tiste domače, ter poskušali ugotoviti, kje so največje razlike in zakaj.

Pridružili se nam bodo tudi kolegi iz Wolt-a, ki so v zadnjem času zelo aktivni v digitalnem komuniciranju. Zanimalo nas bo, kako so se pripravljali za vstop na naše tržišče in katere so bile tiste poteze, ki so se najbolje obnesle (in koliko je k temu prispeval Covid-19). Pogledali pa bomo tudi zadnje video kreativne rešitve, ki jih uporabljajo (vključno s TikTok kampanjo) in jih povprašali po rezultatih.

Naslovili bomo tudi temo kakšne so razlike med »učinkovitostjo« video rešitev in slikovnih rešitev. Gostje bodo z nami delili tudi nekaj primerov in v diskusiji poskušali osvetliti raznovrstne poglede na prikazano. Na koncu pa bomo vse skupaj sklenili z diskusijo, v kateri bomo razmišljali: Je res, da se video formati samo še krajšajo? Kdaj uporabiti daljše video vsebine in zakaj? Kaj TikTok pomeni za prihodnost vsebine? Ali smo pred izrednimi izzivi distribucije? Ali ravno obratno?


KDAJ: 20. oktober, 14.00 – 16.00

Cena spletnega seminarja je 40 EUR + ddv.

Za člane IAB Slovenija je udeležba brezplačna.

Na spletni seminar se lahko prijavite TUKAJ.

Imetniki DIMAQ strokovnega certifikata za digitalni marketing, z udeležbo na dogodku pridobite 15 točk.

Sponzor akademij 2020 je Generali Zavarovalnica d.d.


PROGRAM:

14.00-14.15: Kratek uvod, Zoran Savin (direktor IAB Slovenija)
14.15-14.35: Hiter pregled investicij v SLO in svetu, Nataša Smirnov (DIMAQ trener)
14.35-15.00: Kako je Wolt »prišel« v Slovenijo in kakšno vlogo ima pri tem video oglaševanje? Manca Šalehar (Marketing manager Wolt Slovenija)
15.00-15.15: Video oglas kot del oglaševalske sestavljanke, Luka Žgajnar (Regional LinkedIn lead, Httpool)
15.15-15.30: Kako iz TV oglasa sestaviti spletni video oglas? Damjan Planinc (direktor, Get.In)
15.30-16.00: Okrogla miza - Zakaj video oglaševanje v Sloveniji raste in zakaj smo še vedno zaostajamo v primerjavi z Evropo? Kaj lahko naredimo, da bi vse skupaj pospešili? Kratek pregled hitrih in enostavnih rešitev za izdelavo video oglasa.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio