DOGODKI
9. 6. 2017

Splošna javnost z Glasom ljudstva izbira WEBSI Zmagovalca ljudstva

Tekmovanje digitalnih presežkov Slovenije – WEBSI Spletni prvaki – se zaveda vse večje digitalne pismenosti splošne javnosti in nujnost usmerjenosti k uporabniku za najboljšo uporabniško izkušnjo. Zato o všečnosti in uporabnosti spletnih strani, družbenih omrežij, mobilnih aplikacij sprašuje tudi splošno javnost.

WEBSI Glas ljudstva z glasovanjem za prijavljene projekte (letos so 103, vendar glasovanje ne poteka za tiste znotraj kategorije Naj digitalna kampanja) organizira glasovanje splošne javnosti, ki poteka na spletnem mestu glasuj.websi.si. Uporabniki se morajo registrirati (s tem organizatorji preprečujejo zlorabe), nato pa lahko glasujejo o všečnosti ter uporabnosti posameznega projekta, prav tako pa (neobvezujoče) podajo splošno mnenje o projektu. Omogočeno je tudi deljenje preko družbenih omrežij Facebook in Twitter – z namenom večjega dosega željene javnosti.

Ocena s strani Glasu ljudstva prinaša 20 % celotne končne ocene projekta (40 % strokovna žirija, 40 % poslovna žirija), prav tako pa je z glasovi izbran Zmagovalec ljudstva.

Glasovalci lahko prejmejo tudi praktične nagrade, saj bodo organizatorji izmed vseh izžrebali 4 in jih nagradili bodisi s knjigo Startup, d. o. o., Manifest drznega podjetnišva za 21. stoletje ali brezplačno kotizacijo za IAB Akademijo.

Glasovanje  ljudstva je možno vse do 19. junija. Podrobnosti glasovanja: https://glasuj.websi.si.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio