DOGODKI
6. 6. 2017

06. DIGGIT: podeljenih 13 zlatih in 4 velike nagrade diggit

Prejemniki zlatih in velikih nagrad diggit
Prejemniki zlatih in velikih nagrad diggit
V sklopu šeste slovenske konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT, ki je potekala v ljubljanskem GH Union, so bile že četrtič podeljene nagrade za izjemne dosežke na področju digitalnega komuniciranja. Med velike nagrajence se je kar dvakrat zapisala agencija Renderspace, ob njej pa še Mediodrom in Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja

»Letošnje prijave na Diggit so bile izjemno dobro pripravljene in so komisijo prijetno presenetile. Izžarevale so strokovnost, inovativnost in usmerjenost v digitalno prihodnost. V nekaterih kategorijah je bilo prijavljenih veliko dobrih del, zato je imela komisija izjemno težko in odgovorno nalogo,« je prijavljena dela komentirala Lidija Rakuša, predsednica žirije za nagrade diggit. 

Med sedeminpetdesetimi prijavljenimi deli je strokovna žirija na 6. DIGGIT-u podelila 13 zlatih nagrad, med njimi pa izbrala še štiri prejemnike velike nagrade diggit. Digitalna agencija Renderspace je prejela kar dve veliki nagradi, in sicer v kategoriji družbenih medijev za digitalno oglaševalsko kampanjo Tvitajmo za naše (naročnik Telekom Slovenije) in v kategoriji digitalno oglaševanje za digitalni oglas Donat Trump (naročnik Droga Kolinska). Veliko nagrado za najboljšo digitalno inovacijo je prejel Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja za spletno mesto Parlameter. Veliko nagrado za najboljšo digitalno strategijo pa si je zaslužil Mediodrom za digitalno oglaševalsko kampanjo Lidlova Jogurteka (naročnik Lidl Slovenija). 
Med zlatimi nagrajenci je največkrat slavil AV studio, prejeli so kar štiri zlate nagrade diggit. V kategoriji Finančne storitve, zavarovalništvo, bančništvo so zlato nagrado prejeli za spletno mesto Vzajemna mladi – prevzemi spletno stran (naročnik Vzajemna). V kategoriji Izdelki za dom so zlato nagrado prejeli za spletni video Gorenje retro special edition: napačno parkiranje (naročnik Gorenje). Z zlato nagrado v kategoriji Javni sektor je bilo nagrajeno spletno mesto Ne čakaj, postani darovalec ter v kategoriji Storitve njihovo spletno mesto Začuti AV studio. 

Drugo mesto po številu prejetih zlatih nagrad si delita Mediodrom in Rendespace, ki sta prejela vsak po tri zlate kipce. Mediodrom je v kategoriji Avtomobilska industrija zlato nagrado prejel za digitalno strategijo Novi  Renualt Megane: #FormulaStrasti (naročnik Renault Nissan Slovenija). V kategoriji Izdelki in storitve za otroke so bili nagrajeni za digitalno oglaševalsko kampanjo Stikeez iz brezmejnega vesolja (naročnik Lidl Slovenija). V kategoriji Trgovina pa so zlato nagrado prejeli za digitalno oglaševalsko kampanjo Lidlova Jogurteka (naročnik Lidl Slovenija), ki je prejela tudi veliko nagrado diggit.  Digitalna agencija Renderspace je zlato nagrado prejela v kategoriji Hrana in pijača, in sicer za digitalni oglas Donat Trump (naročnik Droga Kolinska) ter v kategoriji Šport za digitalno oglaševalsko kampanjo Tvitajmo za naše (naročnik Telekom Slovenije). Slednji sta bili nagrajeni tudi z veliko nagrado diggit. Tretjo zlato nagrado je Renderspace prejel v kategoriji IT in telekomunikacije, in sicer za digitalno rešitev 360° filmi na festivalu LIFFe (naročnik Telekom Slovenije). 

Dve zlati nagradi je prejela agencija ENKI, in sicer v kategoriji B2B za spletno mesto Intours DMC (naročnik Demaco) in v kategoriji Turizem za spletno mesto Star travel (naročnik Volo). V kategoriji Neprofitne organizacije je slavil Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja za spletno mesto Parlameter, ki je prejel tudi veliko nagrado diggit. 

Strokovna žirija je ob zlatih in velikih nagradah diggit posebej izpostavila še digitalno oglaševalsko kampanjo Crackin' dog in prvi pasji radio, ki jo je agencija Luna TBWA pripravila za Pekarna HOV-HOV. 

»V Sloveniji spletamo odlične digitalne zgodbe, ki vsako leto nadgrajujejo in presenečajo. Smo inovativni, strokovni in usmerjeni v prihodnost,« je prepričana predsednica žirije za nagrade diggit Lidija Rakuša.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio