DOGODKI
8. 9. 2017

Z WEBSI dnem se zaključuje projekt WEBSI Spletni prvaki

Projekt WEBSI Spletni prvaki se zaključuje v petek, 15. septembra, s celodnevnim dogodkom: WEBSI dnevom, festivalom slovenskega digitalnega komuniciranja. Številne agencije in podjetja bodo predstavile nove trende in učinkovite prakse, dan pa se bo zaključil s podelitvijo nagrad.

Celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki, ki izpostavlja, nagrajuje in arhivira najboljše slovenske digitalne projekte, se v septembru sklene z WEBSI dnevom. Festival slovenskega digitalnega komuniciranja združi strokovnjake in ljubitelje marketinga, oglaševanja, odnosov z javnostmi in digitala ter jim ponudi strokovne vsebine, pa tudi čas in prostor za nova poznanstva ter poslovne priložnosti. »Ker WEBSI nikoli ni bil klasičen konferenčni dogodek, temveč v svojem bistvu vedno malenkost drugačen, temu botruje tudi izbor letošnje lokacije: Kina Bežigrad. Prepričan sem, da bo atmosfera optimalna za še eno odlično WEBSI izkušnjo«, je dejal direktor projekta, Matija Škof.
Glavni akterji tokratne WEBSI predstave bodo vsekakor povabljeni govorci, strokovnjaki digitalnega komuniciranja. Jaka Lenardič (direktor, ENKI) bo govoril o razvoju spletnih platform oz. zakaj spletne strani niso produkt všečne grafike. Nina Leskovar (upravljavka družbenih omrežij, Lidl Slovenija) bo razkrila, kako v Lidlu na Facebooku vsak dan navdušujejo, navdihujejo in prodajajo. Razliko med konceptom in mehaniko bo razjasnila Ana Šušteršič(kreativna direktorica, Agencija 101), Maša Butara (strokovnjakinja za digitalno komuniciranje, Luna TBWA) pa bo predstavila digitalizacijo internega komuniciranja. Kaj se zgodi, ko uporabniška vsebina postane oglas, bosta razkrila Andrej Beširevič (specialist za digitalne koncepte) in Miha Rejc(vodja oddelka za upravljanje družbenih medijev) iz iPROMA, Željko Plesac (tehnični direktor, Infinum SI), pa bo svetoval, kako se hitro odzvati na nove tehnologije. O oglasih, ki to niso, bo spregovoril Matjaž Butara (direktor tima za upravljanje naročnikov, Grey Ljubljana), o trendih uporabniške izkušnje pa Ana Kuščer (vodja projektov, E-laborat).

Konferenčni del dogodka se bo sklenil z okroglo mizo, ki bo odkrivala temo »influencer marketinga«. Moderatorka Nika Horvat (vodja projektov, AV studio) se bo pogovarjala z gosti, ki so bodisi sami vplivneži bodisi z njimi sodelujejo: Ciril Komotar (Komotar Minuta), Eva Ana Kazič (Allaroundeve,) Rok Terkaj (Trkaj,)  Simon Šketa (Šketa.si) in Viktorija Radojević (izvršna direktorica marketinga, Mercator). 

Izobraževalnemu delu dogodka sledi druženje z vsemi udeleženci, nato pa podelitev 19 WEBSI nagrad. Prejeli jih bodi nagrajenci, ki so bili s strani 75-članske strokovne in poslovne žirije prepoznani kot najbolj odlični v digitalizaciji izmed vseh 103 prijavljenih. Nagrade, ki bodo podeljene: generalni spletni prvak 2017, naj digitalna kampanja 2017, naj digitalna agencija 2017, zmagovalec ljudstva, najboljše oblikovanje, najboljše uredništvo, najboljša uporabniška izkušnja ter nagrade spletnim prvakom 2017 v posamezni kategoriji: družbena omrežja, družbeno odgovorni projekti, inovativni digitalni projekti, javne in nevladne organizacije (NVO-ji), mediji, mobilne aplikacije, posebni digitalni projekti, poslovne spletne strani, spletne trgovine, turizem in prosti čas. Nagrado bo prejel tudi zmagovalec Lidlovega kreativnega izziva za mlade WEBSI prvake ter naj digitalec 2017.

WEBSI Dosje
Izšel bo tudi obsežen WEBSI Dosje, v katerem bodo predstavljeni vsi prijavljeni projekti, zmagovalci, strokovna in poslovna žirija ter imenik agencij. Dosje je eden redkih v Sloveniji, ki digitalna dela predstavlja tudi v tiskani obliki. Hranjen je tudi v Narodni in univerzitetni knjižnici ter tako prispeva pomemben del k arhiviranju digitalnih vsebin na slovenskih tleh. Med prvimi ga bodo lahko prebrali prav udeleženci večerne podelitve nagrad. 
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio