OGLAŠEVANJE
5. 1. 2018

Google: 200 funtov za klik na oglas

V Veliki Britaniji je vlada na Google naslovila pritožbo zaradi oglasov, ki ponujajo zdravljenje zasvojenosti. Z vsakim klikom na tovrsten oglas naj bi Google zaslužil 200 britanskih funtov. Tovrstno prakso so že prepovedali v ZDA.

S tajno preiskavo, ki so se je lotili pri The Sunday Times, so ugotovili, da je spletni velikan posrednikom zaračunal 200 funtov vsakič, ko je uporabnik interneta s klikom na oglas, ki se je prikazal kot rezultat iskanja v brskalniku Google, dostopal do želene spletne strani.  

Posredniki se oglašujejo kot brezplačni svetovalci za pomoč, dejansko pa gre za posrednike, ki sodelujejo z zasebnimi bolnišnicami kot so Priory Group, Gladstones, Charterhouse, Regain Recovery in Bayberry. Pretirano visoke cene klikov naj bi Googlu plačevali iz meseče provizije, ki jo dobijo od zasebnih rehabilitacijskih centrov. Za en kontakt naj bi prejeli celo 20.000 funtov mesečne provizije.

»Naš namen je pomagati ponudnikom zdravstvenih storitev - od zdravnikov do bolnišnic in centrov za zdravljenje – da se s pomočjo spleta povežejo z ljudmi, ki potrebujejo njihovo pomoč,« so dejali pri Googlu in dodali: »V ZDA smo oglase v tej kategoriji popolnoma izključili in se odločili, da enako naredimo tudi v Veliki Britaniji. Pred tem pa se bomo posvetovali z lokalnimi strokovnjaki in poiskali boljšo rešitev, da povežemo tiste, ki pomoč potrebujejo s tistimi, ki jo ponujajo.«
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio