OBOGATENA RESNIČNOST
9. 1. 2018

Je prihodnost tiskanih medijev v integraciji AR

foto: observer.com
foto: observer.com
V začetku januarja je prvič v zgodovini revije Time za vsebino poskrbel gostujoči odgovorni urednik. Hkrati je to prva številka, ki vključuje kar štiri aktivacije na področju obogatene resničnosti, katerih rdeča nit in ob enem osrednja tema številke je optimizem. 

Vsebino prelomne številke, kjer je vključena tudi AR, bogati intervju z gostujočim urednikom Billom Gatesom. Z njim se je pogovarjala nekdanja urednica revije Nancy Gibbs. Pa animirana infografika o razkolu med spoloma na področju izobraževanja pod katero se je podpisal Bono. Naslovnico krasi Mohamed Nasir, ki ga je Gates spoznal leta 2012 v Etiopiji. Še ne enomesečni deček je bil med prvimi v državi, ki so ga takrat cepili proti otroški paralizi in ošpicam ter predstavlja pomembne mejnik na področju redne zdravstvene oskrbe v svoji skupnosti, državi in nenazadnje svetu. S pomočjo AR si bralci lahko ogledajo kratek video o Mohamedu in o ozadju nastanka tega izvoda revije. Vsebine z obogateno resničnostjo si bralci lahko ogledajo s pomočjo aplikacije revije Time Life VR

Osvežen pristop k vsebini je reviji Time omogočila lastniška korporacija Meredith, ki je nedavno investirala v tehnologijo obogatene resničnosti. Ali bo tovrstna vsebina v tiskanih medijih muha enodnevnica, ali napoveduje nov pristop tiskane vsebine, ki bralcu ponuja več, pa bo pokazal čas. Sprememba pa zagotovo ne bo vplivala samo na bralce in ustvarjalce vsebin, pač pa tudi na založnike in tiste, ki delajo v marketingu, trženju, prodaji. 

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio