IAB Slovenija
1. 2. 2018
Zoran Savin, novi direktor Zavoda IAB Slovenija
Zoran Savin, novi direktor Zavoda IAB Slovenija

Vodenje Zavoda IAB Slovenija prevzema Zoran Savin

Svet Zavoda IAB Slovenija je na seji 19. januarja 2018 soglasno sprejel sklep o imenovanju novega direktorja Zavoda Zorana Savina. Mandat novega direktorja teče od 1. februarja 2018 naprej.

Dosedanji direktor Timotej Gala, je ob tej priložnosti izjavil: » Zelo sem zadovoljen, da vodenje Zavoda IAB Slovenija prevzema strokovnjak z več kot 15 letnimi izkušnjami s področja digitalnega marketinga in jasno začrtano vizijo dela Zavoda. Optimistično gledam na prihajajoča leta njegovega vodenja in verjamem, da bo uspešno nadgradil temelje, ki smo jih postavili na področju DIMAQ izobraževanja strokovnjakov digitalnega marketinga.«

Zoran Savin ima že več kot 15 let izkušenj na področju digitalnega marketinga. Panogo je sooblikoval v podjetjih kot so Mladina, Sonce.net, Kolektiva in nazadnje v Styriji, kjer je kot direktor skupine v Sloveniji vodil portala Mojedelo.com in Bolha.com.

Vseskozi je zelo aktiven v organizacijah, ki spremljajo digitalno poslovanje. Tako je bil med leti 2006-2009 podpredsednik evropskega IAB in vodja ter ustanovitelj projekta AdEx za evropski prostor. Ravno tako je bil med ustanovitelji projekta MOSS (merjenje obiskanosti spletni strani), ki ga je tudi vodil več kot 10 let.

V zadnjem letu se je odločil za samostojno, svetovalno pot, v sklopu le-te pa je sprejel tudi izziv vodenja IAB Slovenija. “Moja vloga je, da prevzamem dosedanje odlično vodenje Zavoda s strani Timoteja Gale in s polno energijo ter ob močni podpori vseh ustanoviteljev nadalje dvignem organizacijsko raven Zavoda," je svoje poslanstvo opredelil Savin. “V zadnjih 15 letih, se je v slovenskem prostoru digitalna panoga močno spremenila. Iz malega dela oglaševalskega kolača je zrasla v multidisciplinarno panogo, ki je del vsakega od nas in nas spremlja na vsakem koraku,« je še dodal Savin ter zaključil: »Kot organizacija, ki povezuje vse digitalne subjekte, moramo biti med prvimi, ki bomo zaznali vsako spremembo na izredno dinamičnem trgu in pomagali našim članom, da uvedejo le-te v njihovo vsakdanje poslovanje.«

https://www.linkedin.com/in/zoransavin/

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio