APPLE
26. 2. 2018

Apple zaposlenim ponudil zasebne zdravstvene klinike

Apple spomladi odpira skupino zdravstvenih klinik za svoje zaposlene in njihove družine. Napoved tako imenovanih »AC Wellness« centrov je potekala brez večjega pompa, z objavo spletnega mesta www.acwellness.com. So pa več pozornosti namenili najavi selitve v novo futuristično poslovno stavbo, ki so ji dali ime »Ring«. Tja se bo v nekaj mesecih preselilo okoli 15.000 zaposlenih.

Na spletni strani za novo zdravstveno oskrbo so na voljo podrobnosti o pobudi za zdravstveni center in seznam zdravnikov oziroma delovnih mest, vključno z zdravnikom za primarno oskrbo, trenerjem in strokovnjaki za laboratorijske analize. Skupina za primarno oskrbo bo na začetku na voljo le zaposlenim v okrožju Santa Clara, kjer se nahaja sedež podjetja. Kot razkriva iskanje na LinkedIn-u bodo s klinikami »AC Wellness«, vsaj za obdobje petih mesecev, povezani nekateri izmed strokovnjakov Standfordskega zdravstvenega centra. 

Zagotavljanje boljše primarne zdravstvene oskrbe je ključnega pomena za zaposlene, saj je precej bolje bolezni preprečevati kot ljudi zdraviti. Po podatkih ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni zaradi bolezni z dela izostane okoli 69 milijonov delavcev, kar za ameriško gospodarstvo na letnem nivoju pomeni 260 milijardno izgubo.

Ob delovnih mestih, ki so neposredno povezana z zdravstveno oskrbo, Apple išče tudi strokovnjake, ki se bodo osredotočali na zdravstveno preventivo in spodbujanje zdravega vedenja. Kot je razbrati iz seznama so jih poimenovali » population health designer« in »clinical program design lead«.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio