SPLETNA TRGOVINA
26. 7. 2018

Alibaba kupila delež kitajskega digitalnega medijskega podjetja

(foto: www.udemy.com)
(foto: www.udemy.com)
Spletni gigant Alibaba je za 1,43 milijarde dolarjev pridobila 10-odstotni delež v kitajskem digitalnem oglaševalskem podjetju Focus Media, ki uspešno posluje v 300 kitajskih mestih, zato pri Alibabi pričakujejo, da bodo dosegli vsaj 200 milijonov potrošnikov več. V prihodnje pa želijo svoj lastniški delež v podjetju Focus Media povečati vsaj na 15 odstotkov. 

Finančni priliv bo Focus Media izkoristil za naložbo v izboljšanje in širitev svoje ponudbe digitalnega oglaševanja, ki bi naj bila s tem dodatno na voljo vsaj 500 milijonom potrošnikom v skupno 500 kitajskih mestih. Alibaba pa bo z investicijo okrepila in nadgradila svojo dosedanjo strategijo spletnega komuniciranja s potrošniki. S partnerstvom bo Focus Medii na voljo tudi Alibabina platforma za digitalno trženje Alimama, s čimer bodo lahko blagovnim znamkam ponudili nove digitalne kanale za promocijo svojih izdelkov. Prav tako bodo s partnerstvom okrepili orodje za analitiko potrošnikov Uni Marketing, ki blagovnim znamkam omogoča prepoznavanje, ciljanje, doseganje in ohranjanje svojih potrošnikov v celotnem ekosistemu, tako na spletnih straneh e-trgovine in medijih.

Alibaba in Focus Media sodelujeta pri ustvarjanju "novega marketinga", ki bo blagovnim znamkam omogočil povezovanje medijev in digitalnega marketinga. 
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio