TEHNOLOGIJA
27. 7. 2018

Toyotin cilj na olimpijskih in paraolimpijskih igrah je mobilnost za vse

Toyotin cilj na olimpijskih in paraolimpijskih igrah je mobilnost za vse.
Toyotin cilj na olimpijskih in paraolimpijskih igrah je mobilnost za vse.
Japonski proizvajalec avtomobilov Toyota je koncept  mobilnost na olimpijskih in paraolimpijskih igrah zasnoval okoli glavnih stebrov mobilnosti. Slednji združujejo trajnostni razvoj in tehnologijo.

S sodobnimi avtomobili brez voznika, s katerimi bodo iz prizorišča na prizorišče prevažali osebje, predstavnike medijev in športnike, bodo poskrbeli za trajnostni razvoj iger. Vozila združujejo tudi različno tehnologijo kot je Toyota Production System, e-Palette, WelCab, Toyota i-road in Mirai, ki skrbi za potniku prijazno vožnjo brez voznika.

»Svoboda mobilnosti predstavlja srce delovanja v sodobni družbi. Želimo, da je mobilnost priložnost in ne ovira. S sodelovanjem na olimpijskih in paraolimpijskih igrah bomo upoštevali edinstvenost vsakega posameznika in pozdravili različnost. Ko nam bo to uspelo, bomo lahko rekli, da smo se približali cilju, ki je mobilnost za vse. Mobilnost za vse pa pomeni enake možnosti uresničevanja sanj za vse,« pravi predsednik Toyote Akio Toyoda.

Toyota je lani postala uradni globalni mobilni partner olimpijskih in paraolimpijskih iger, in sicer za obdobje 2017-2024. To ob igrah v Tokiu (2020), vključuje še sodelovanje na zimskih igrah v PyeongChangu (Južna Koreja, 2018), Pekingu (Kitajska, 2022) in Parizu (Francija, 2024).

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio