Ecommerce Day 2018
17. 10. 2018

Ecommerce Day 2018: Globalni igralci osvajajo naš trg – bomo prihodnost vzeli v svoje roke?

Že 7. Ecommerce Day 2018 konferenca bo 14. novembra v Ljubljani v enem dnevu udeležencem ponudila vpogled v najnovejše trende in analize s področja spletnega nakupovanja, sodobna ecommerce znanja in zakonodajne novosti, ki jih bodo predstavili vrhunski mednarodni in slovenski govorci. Zaključek konference predstavlja podelitev nagrad najboljšim spletnim trgovcem v okviru tekmovanja Spletni trgovec leta 2018. Zgodnje prijave potekajo do 31. oktobra. 

Ecommerce Day je največji dogodek o spletnem nakupovanju v regiji, ki vsako leto poteka v Sloveniji in na Hrvaškem. Prihajajoča konferenca bo že 7. zapored v slovenskem prostoru. Na letošnjem dogodku pričakujemo več kot 300 udeležencev, med katerimi bodo spletni trgovci, predstavniki ecommerce podjetij in drugi strokovnjaki s področja spletnega poslovanja.

Razumevanje kakšna izhodišča imamo v globalni konkurenci, kakšni so najnovejši trendi in nakupne navade potrošnikov je ključno za razvoj poslovanja na spletu v letu 2019. Na konferenci Ecommerce Day 2018 bodo udeleženci dobili vpogled v stanje trga in spoznali nove ecommerce rešitve.

Člani IAB Slovenija in imetniki DIMAQ strokovnega cerifikata za digitalni marketing, lahko koristijo 20 % popust na prijave do 31. oktobra!

Več informacij o koriščenju popusta na: info@iab.si

Imetniki DIMAQ certifikata, lahko z obiskom dogodka pridobite 20 DIMAQ točk.

Po znanje, ideje in nove kontakte

Bogat konferenčni program sestavlja več kot 15 vrhunskih predavateljev s področja spletne prodaje, marketinških inovacij, transformacije plačilnih sistemov, razvoja novih poslovnih modelov in vstopa na tuje trge.

Seznam potrjenih govorcev najdete na spletni strani dogodka.

Lani se je konference udeležilo več kot 250 udeležencev, med katerimi je bilo kar 96 % spletnih trgovcev ali predstavnikov ecommerce podjetij.

Udeleženci konference so povedali:

“Najboljša ecommerce konferenca v Sloveniji, kjer boste dobili ogromno informacij in super nasvetov, kako postati hitrorastoče ecommerce podjetje.” – Rok Hrastnik, Skupina Sensilab

“Na konferenci dobite znanje o zadnjih trendih, o tem, kako doseči kupce na novih platformah in kako biti korak pred konkurenco.” Iva Soldo, Bamboo Lab

“Osrednja konferenca na področju spletne prodaje v regiji. Je hub znanja in izkušenj.” Matjaž Robinšak, Valicon

Kdo so najboljši spletni trgovci v letu 2018?

Zaključek konference predstavlja podelitev nagrad najboljšim slovenskim spletnim trgovcem. O zmagovalcih v 17 tekmovalnih kategorijah bodo odločili spletni kupci, ki ocenijo svoje zadovoljstvo, ter ekipa strokovnjakov, ki opravi oceno tehnične skladnosti spletnih trgovin z EU standardi varnega nakupovanja na spletu. Finaliste v posamezni kategoriji dodatno oceni še 20-članska, mednarodna strokovna komisija.

Priložnosti, ki jih odpira spletna trgovina v 2018

Spletni trg v Sloveniji je v velikem porastu. Indeks rasti Statističnega urada RS kaže 30-40% letno rast spletne trgovine, ki je dejansko najbolj dinamičen segment trgovine v Sloveniji z ogromnim potencialom za rast.

Lanski rezultati raziskave so pokazali, da pogostost spletnega nakupovanja v Sloveniji iz leta v leto narašča. Po podatkih spletne raziskave Shopper’s Mind Slovenija za leto 2017, rednospletno nakupuje že 6 od 10 uporabnikovspleta, medtem ko le desetina še nima izkušnje s spletnim nakupovanjem.

Spodaj je navedenih nekaj ključnih ugotovitev lanskoletne raziskave:

  • V zadnjem letu je za 6 odstotnih točk naraslo število spletnih kupcev v starosti 35 do 44 let.
  • Več kot 90 % spletnih kupcev pravi, da jim je pri nakupovanju pomembna dobra nakupna izkušnja.
  • Slovenci na spletu nakupujemo že v praktično vseh glavnih blagovnih skupinah, najpogosteje gre za izdelke s področja računalništva in elektronike,mode, lepote ter opreme za dom. V primerjavi z lani so najbolj zrasle kategorije pohištva, orodja in pripomočkov za vrt, pisarniške in šolske opreme ter igrač in otroške opreme.
  • V primerjavi z letom 2016 se je delež kupcev, ki so zadnji nakup opravili na mobilnem telefonu, povečal za 60 odstotkov in sedaj se na mobilnih napravah zaključiže skoraj petina vseh spletnih nakupov.
  • Čeprav še vedno prevladuje plačilo po povzetju, je to v primerjavi z lani upadlo za 11 odstotkov, plačevanje s kreditno kartico pa je naraslo za 15 odstotkov. Pri zadnjem nakupu je eno od oblik kartičnega plačila uporabila že skoraj polovica spletnih kupcev!

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio