ZANIMIVOST
13. 2. 2019

Kako vam Alexa in Google Home lahko pomagata na Valentinovo?

Ste pozabili rezervirati mizo? Namesto paničnega brskanja po spletu in klicanja restavracije za restavracijo, lahko uporabite vašega pametnega pomočnika Amazon Alexa ali Google Assistant. Če uporabljate Amazon Echo, vam Alex pomaga z OpenTable aplikacijo, kjer lahko hitro in enostavno izbirate med še prostimi restavracijami v vaši bližini.

Ste se odločili za večerjo doma, pa ne veste kaj bi pripravili? Vaši virtualni asistenti vam lahko hitro priskočijo na pomoč. Alexa vam ob povezavi z AllRecipes.com, omogoča, da se lahko hitro in učinkovito lotite kateregakoli izmed 60.000 receptov, saj vas glasovno vodi po navodilih za pripravo. Če imate pametni zaslon, kot je Lenovo Smart Display, Google Home Hub ali Amazon Echo Show, pa lahko tudi enostavno sledite video navodilom za pripravo.

Da romantično vzdušje poteka brez prekinitev, poskrbita tako Alexa, kot Google Assistant. S pametnimi žarnicami Philips Hue ali z zatemnilnikom svetlobe Leviton Decora, Lutron Caseta ali Belkin Wemo, boste romantično vzdušje z zatemnjeno svetlobo pričarali že z glasovnim ukazom ali z dotikom vašega pametnega telefona. Vaša pametna asistenta prav tako poskrbita za romantično glasbo, Z Echo napravo, Sonos One zvočnikom ali Google Home Max zvočnikom, lahko z zvočnim ukazom izberete pravo glasbo iz Amazon Music, Spotify, Pandore, iHeartRadio ali Sirius XM.

Bi želeli vaši izbranki poslati čokolado ali rože? Uporabite Amazon Alexo ali Google Assistant za hiro in zanesljivo dostavo daril iz AmazonFresh ali Google Express.

Kaj pa če se znajdete sami na Valentinovo? Tudi takrat vam lahko priskočita na pomoč pametna asistenta. Večer lahko preživite v družbi Alexe in se pozabavate z vprašanji kot na primer; »Alexa, koga ljubiš?« Medtem ko vam Google Assistant lahko zapoje ljubezensko serenado.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio