DOGODEK
28. 3. 2019

Začenja se osma edicija največjega slovenskega tekmovanja digitalnih projektov: WEBSI Spletni prvaki

12. marca, so se odprle prijave za 8. edicijo prestižnega tekmovanja digitalnih projektov: WEBSI Spletni prvaki. Organizator, Zavod WEBSI, bo tako že osmič zapored izpostavil digitalne presežke Slovenije, torej inovativne, kreativne in (pre)drzne digitalne projekte ter njihove ustvarjalce in naročnike. Lansko leto je bilo prijavljenih kar 105 projektov, letos so za prijavitelje pripravili dodatne novosti. V osmi sezoni se WEBSI vrača še bolj zanimiv: posodobili so kategorije, izpilili metodologijo in še okrepili odlično sestavo strokovne ter poslovne žirije. 

Več na www.websi.si.


Okrepljena žirija in nov predsednik

Letošnje ocenjevanje projektov bo usmerjal Matjaž Butara, direktor marketinga pri Adriatic Slovenica, d. d. Po skoraj desetih letih dela v vodilnih oglaševalskih agencijah (Grey, iProm, Pristop), kjer je sodeloval z največjimi globalnimi in lokalnimi naročniki, se je lansko leto pridružil Adriatic Slovenici (AS) in prevzel mesto direktorja marketinga. Pod svojim okriljem bo vodil novo ekipo žirantov, ki bodo znani kmalu: sestavljala jo bo skoraj 100-članska strokovna in poslovna žirija.


Nove kategorije

Letos bodo lahko agencije in podjetja projekte prijavili v kar 21 različnih kategorij. Noviteto predstavljajo globalni digitalni projekti, (inovativni) ustvarjalci prihodnosti, najbolj učinkoviti digitalni projekti (»Use of Data«), uporaba naprednih tehnologij in vsebinski marketing.

Slogan: Ustvarjajte izkušnje, navdušujte uporabnike

"Pri WEBSI-ju letos v ospredje postavljamo uporabnike. Ob poplavi tehnologij, dnevno novih trendov, med katerimi so številne muhe enodnevnice, lovljenju rokov in včasih prekomernemu posluhu za naročnike pogosto pozabljamo za koga ustvarjamo – za uporabnike. Uporabniki digitalni prostor krojijo, saj hitro zavrnejo, kar ni dobro, še več, hitro zavrnejo in spregledajo, kar jih ne navdušuje. Uporabniki so zahtevni in če jih želijo snovalci digitalnih projektov prevzeti, morajo ustvarjati izkušnje, ki jih bodo navdušile. In kdor želi letos zmagati na WEBSI-ju, bo moral navdušiti tudi člane ugledne žirije," je o sloganu letošnjega tekmovanja pojasnil Matija Škof, direktor projekta WEBSI.


WEBSI dosje

Ob zaključku projekta v septembru 2019 bo WEBSI dosje že osmič predstavil vidnejše digitalne rešitve v Sloveniji ter podjetja in posameznike, ki so na tem področju prepoznavni. Prvi ga bodo prejeli obiskovalci WEBSI dneva, festivala slovenskega digitalnega komuniciranja, ki se bo odvil v petek, 13. septembra, isti dan bodo tudi podeljene nagrade WEBSI Spletni prvakom 2019.

Pomembni datumi

Projekte je v tekmovanje moč prijaviti do 17. maja

Zgodnje prijave po znižani ceni so odprte do 18. aprila. 

Žirija bo projekte ocenjevala v juniju, prav tako se bo med 18. in 27. junijem s pomočjo ljudstva izbiralo Zmagovalca ljudstva. 

Več na www.websi.si


© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio