DOGODEK
15. 11. 2019

Konferenca Ecommerce Day 2019 ponovno navdušila

Web Champion Award: extremevital.com
Web Champion Award: extremevital.com
Web Challenger Award: ecco-verde.si
Web Challenger Award: ecco-verde.si

Več kot 400 obiskovalcev se je včeraj zbralo že 8. leto zapored, na največji ecommerce konferenci v regiji – Ecommerce Day 2019.

Na Gospodarskem razstavišču so se tako zbrali domači in tuji spletni trgovci, ecommerce strokovnjaki, številne stranke in domača podjetja, da bi poslušali novosti in trende ecommerce industrije. Med vrhunci, je bilo predavanje ene izmed opaznejših strokovnjakinj tega področja, Rebecce Hugo, iz Inštituta Baymard, ki je podrobneje predstavila nekatere ugotovitve raziskave iz področja uporabniške izkušnje (UX).

Na konferenci se je zvrstilo 15 predavanj, ki so bila razdeljena v štiri sklope: Platform Performance, Payments & Fulfillment, Data & Consumer in Cross-Border Growth.

Med njimi je bilo tudi predavanje Urbana Cveka, ustanovitelja slovenskega startup podjetja Influee, ki je predstavil svojo platformo, ki spletnim trgovcem omogoča iskanje najbolj primernih influencerjev, za promocijo svojih produktov. Poleg omenjenih predavateljev, so se zvrstili še mag. Darko Dujič (izvržni direktor Ceneje d.o.o. in član uprave skupine Heureka), ki je konferenco tudi odprl, SEO strokovnjak Peter Mesarec, Luka Gabrovšek, Aleksander Majhen, Michael Fabisiak, strokovnjakinja iz Googla Metka Svetlin, Giovanni Bonanno, Clémence Viviani, Viktor Filonenko, Andraž Repar in Maja Voje. Celoten dogodek je vodil moderator Gregor Murn.

V zaključnem selu konference – Spletni trgovec leta 2019, je bilo podeljenih tudi 23 nagrad za odličnost v spletni prodaji. Naziv najboljše spletne trgovine, je po mnenju mednarodne strokovne komisije in domačih potrošnikov, šla v roke ecco-verde.si in extremevital.com. Prva je laskavi naziv pridobila v kategoriji manjših trgovcev, druga pa med večjimi. 

Letos se je prijavilo rekordnih 266 trgovin in predsednik mednarodne strokovne komisije Matej Kolšek, je razkril, da so letošnji tekmovalci presegli vsa pričakovanja.

Tekmovanje Spletni trgovec leta organizira Shopper’s Mind in portal Ceneje.si.

Kdo so ostali prejemniki nagrad Spletni trgovec leta 2019, si lahko preberete TUKAJ.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio