WEB RETAILER AWARD 2020
13. 11. 2020

Znani najboljši spletni trgovci Adriatic regije

Že 9. leto zapored je potekalo tekmovanje Spletni trgovec leta, a tokrat v drugačni obliki in z novim imenom - WEB RETAILER AWARD 2020.Tekmovanje je to leto dobilo nove regijske razsežnosti, saj se je sočasno odvilo v Sloveniji, 6. Leto zapored na Hrvaškem in prvič v Srbiji.


Rekordno število prijavljenih trgovin v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem

Tekmovanje Web Retailer Award organizirata Shopper's Mind in Ceneje.si, največji portal za primerjavo izdelkov in ponudb v Sloveniji. Letos se je na tekmovanje prijavilo 381 spletnih trgovin iz celotne regije, dodatna posebnost letošnjega tekmovanja pa je bila Adriatic Award, nagrada za najboljšo spletno trgovino v celotni regiji, ki jo je osvojilo spletni trgovec z dodatki za mobilnike Gizzmo.

Vsak prijavljeni trgovec prejme tehnično analizo in mnenja kupcev ter napotke, kaj lahko izboljšajo, da bi njihova trgovina kupcem zagotovila kar najboljšo izkušnjo.

V letu, ki ga zaznamuje pandemija in z njo povezane številne omejitve, je še toliko bolj pomembno, da vemo, katere spletne trgovine so si prislužile zaupanje potrošnikov. Nagrada Web Retailer Award 2020 izbere najboljše izmed najboljših spletnih trgovin, kjer je nakupovanje varno in enostavno.

Adriatic nagrada za najboljšo spletno trgovino v celi regiji

·      Adriatic Award: gizzmo.hr


Posnetek podelitve nagrad je na voljo tukaj.

Web Retailer Award 2020 zmagovalci v Sloveniji


Glavni nagradi web retailer award 2020:

 • Web Champion Award: vitapur.si
 • Web Challenger Award: svetuzitka.com

Najboljša spletna trgovina po mnenju kupcev:

 • 1st People’ Choice Award: lchf-style.si
 • 2nd People’s Choice Award: e-trgovina.autocommerce.si
 • 3rd People’s Choice Award: zoohit.si

 Najboljša spletna trgovina po mnenju komisije:

 • Committee Award: svetpohistva.si

Nagrade po kategorijah:

 • Consumer tech: outletshop.si
 • Food & Health & Beauty: malinca.si
 • Home & Garden: vitapur.si
 • Services: hisadaril.si
 • Specialised stores: svetuzitka.com
 • Sport & fashion & kids: papina.si
 • Web shopping malls: emundia.si

Nagrada za najboljši plačilni tok in metode:

NLB & Mastercard®, ki sta pokrovitelja dogodka, sta se odločila, da eni izmed slovenskih trgovin podelita nagrado za najboljši plačilni tok in plačilne metode, saj jima je najbolj pomembna varnost in učinkovitost plačil.

 • Best Payment Experience Award: hajdi.si


Vsi Web Retailer Award 2020 zmagovalci na Hrvaškem  

Vsi Web Retailer Award 2020 zmagovalci v Srbiji

Kako so bili izbrani zmagovalci?

Letošnje tekmovanje je podrlo vse rekorde glede prijav, sodelovalo je kar 381 spletnih trgovin v celotni regiji, potrošniki so imeli možnost nominirati svoje najljubše spletne trgovine, posebne nagrade pa je podelila strokovna komisija.

Vsi registrirani spletni trgovci so anketirali svoje kupce o nakupni izkušnji v njihovi trgovini in le z zbranimi 50 rešenimi anketami strank so se lahko uvrstili na tekmovanje.

Vsako kvalificirano spletno trgovino je nato ocenila 40-članska strokovna komisija, sestavljena iz strokovnjakov s področja spletnetrgovine, IT, UX in trženja, zbrana posebej za to priložnost.

Tekmovanje je posebno prav zato, ker je končna ocena vsake registrirane spletne trgovine sestavljena iz dveh najpomembnejših vidikov - mnenj kupcev, ki opisujejo svoje nakupne izkušnje v tej spletni trgovini in strokovne komisije, ki preverja skladnost s poslovnimi standardi in najboljšimi praksami spletne trgovine.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio