IAB Europe
16. 11. 2020

IAB Europe: Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja

IAB Europe: Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja
IAB Europe: Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja

IAB Europe je pripravila Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja (Programmatic Out Of Home Advertising Guide), ki vsebuje pregled prednosti in priložnosti digitalnega zunanjega oglaševanja (Digital Out Of Home Advertising) v Evropi in najboljše prakse dobrih kreativ in merjenja za izvajanje uspešnih programatičnih oglasnih kampanj.

Razvoj statičnega oglaševanja s plakati in bilbordi, gre v smeri vse bolj dinamičnega oglaševanja z digitalnimi formati na avtobusih, vlakih, trgovskih centrih in ostalih zunanjih površinah. Prednost je vsekakor v programatični avtomatizaciji, ki servira multiple oglase raznolikim ciljnim skupinam, v različnih časovnih obdobjih dneva. Oglaševalci imajo tako večjo kontrolo, kot kadarkoli prej, izbrati v realnem času, popolno lokacijo, velikost zaslona in čas v katerem bodo oglaševali, da bi dosegli svojo ciljno skupino.

Navkljub vsem ukrepom zaradi pandemije COVID-19, omejitvam gibanja, zapiranja lokalov, DOOH oglaševanje ohranja pomembno vlogo pri izražanju zavedanja, sočutja in podpore, blagovnih znamk širši javnosti. Programatični zakup oglaševalcem in agencijam, omogoča večjo fleksibilnost - nadzor nad porabo budžeta ter hipen odziv in prilagajanje oglaševanja na tiste dele dneva, ki dosegajo maksimalni odziv. Zaradi vseh omenjenih prednosti, ponudniki tovrstnega oglaševanja od marca 2020, beležijo tudi vedno več novih strank.

Na trdoživost zunanjega oglaševanja je opozorila tudi Helen Mussard, marketinška in strateška direktorica IAB Europe, ki je izpostavila dejstvo, da je skoraj 1/3 agencij mnenja, da bo DOOH oglaševanje, ključni gonilnik rasti investicij v programatično oglaševanje v letu 2021 (izsledki IAB Poročila: Attitudes to Programmatic Advertising 2020). 

Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja (Programmatic Out Of Home Advertising Guide) si lahko ogledate TUKAJ.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio