Izobraževanje: digitalni marketing
2. 2. 2021

DIMAQ program izobraževanja na področju digitalnega marketinga se marca začenja virtualno

Mednarodno priznani program izobraževanja in certificiranja na področju digitalnega marketinga DIMAQ, ki ga izvaja Zavod za promocijo digitalne kulture IAB Slovenija, 9. marca začenja z intenzivnim online izobraževanjem.

Zaradi še vedno trajajoče zdravstvene krize in z njo povezanih omejitev izvajanja izobraževanj, se DIMAQ izobraževanje marca seli na splet. Standardno 6-dnevno izobraževanje,  ki se sicer odvija na fizični lokaciji v Ljubljani, se bo tako prelevilo v 13-dnevno intenzivno spletno izobraževanje. Udeleženci bodo lahko trikrat tedensko ob torkih, četrtkih in petkih, v strnjenih 2 - 3 urni modulih, spoznavali 12 področij digitalnega marketinga, s priznanimi slovenskimi strokovnjaki (certificiranimi DIMAQ trenerji), ki na področju digitalnega marketinga delujejo in poučujejo že vrsto let.

>>>INFORMATIVNE PRIJAVE ŽE ODPRTE >>>

Pridružite se 14. generaciji DIMAQ strokovnjakov digitalnega marketinga!
Pridružite se 14. generaciji DIMAQ strokovnjakov digitalnega marketinga!

Osnove digitalnega marketinga, Strategija in načrtovanje, Mobilni marketing, Programatično oglaševanje, boste odkrivali z Luko Žnidaršičem, izkušenim oglaševalskim strategom. Po zaključenem izobraževanju boste tako razumeli temeljne zakonitosti in prednosti digitalnega marketinga. Spoznali boste svetovne trende ter investicije v digitalni trg doma in v tujini. Naučili se boste načtrovati in izpeljati uspešne spletne kampanje, spoznali zakonitosti komunikacije in oglaševanja na mobilnih telefonih ter spoznali kako deluje programatični zakup in kako vam lahko pomaga pri doseganju prodajnih ciljev.

Z Markom Penkom, priznanim strokovnjakom spletnega marketinga in enim od dveh Google certificiranih trenerjev v Sloveniji, bomo spoznavali modul Družbena omrežja in vsebinski marketing, Iskalni marketing te Prikazno oglaševanje. Po zaključenem izobraževanju boste razumeli, da je prikazno oglaševanje ključen digitalni gradnik blagovne znamke in vseh z njo povezanih metrik. Spoznali boste ključne dejavnike in najpomembnejša orodja optimizacije spletnih strani (SEO), zakonitosti Google Ads, kaj vpliva na pozicijo oglasa in optimizacijo kampanj ter se naučili snovanja oglaševalskih kampanj na Facebooku.

Zakaj je uporaba Google Analytics nujna za vsako podjetje , ki želi izkoristiti vse prednosti digitalnega marketinga? Uroš Žižkek, strokovnjak za merjenje učinkovitosti spletnega nastopa in uporabniške izkušnje, vam bo razkril 10 glavnih poročil v Google Analytics, ki jih morate poznati ter 10 največjih napak, ki se jim morate izogniti. Poleg modula Spletne analitike in UX, boste z Žižkom spoznavali tudi pomen e-mail marketinga, kako optimizirati sporočila in kakšna mora biti vsebina, da smo pri tem uspešni ter glavne koncepte in zakonitosti prodaje na spletu (E-trgovina).

Z Natašo Smirnov, samostojno strokovnjakinjo za svetovanje in izvajanje marketinških projektov, boste spoznali zakaj postaja video oglaševanje čadalje bolj priljubljeno orodje komunikacije na spletu. Naučili se boste kako s pomočjo videa pritegniti spletno populacijo, kateri so mediji, ki to omogočajo in načine, kako ta medij uporabiti.

Z Jako Repanškom, strokovnjakom medijskega in internetnega prava, prava oglaševanja in prava informacijskih tehnologij, boste spoznali modul Spletne zakonodaje, ki se posveča ključnim predpisom, ki urejajo vedno bolj kompleksno področje spletnega poslovanja. Tako se boste med drugim naučili osnov pogodbenega prava in prava intelektualne lastnine (avtorske pravice na spletu).

Zaradi posebnosti formata online izobraževanja in širokega področja znanja, je izobraževanje primerno za vse aktivne na digitalnem področju, ki bi želeli svoje znanje poglobiti in nadgraditi. Po zaključku izobraževanja sledi strokovni izpit, ki ga morate uspešno opraviti, da bi pridobili mednarodno priznani certifikat ter naziv DIMAQ strokovnjak digitalnega marketinga.

 13-dnevno ONLINE izobraževanje bo potekalo 3x tedensko, ob torkih, četrtkih in petkih od 9.00-11.00 (oz.12.00 ure):

  • 09.3., 11.3. in 12.3. 2021
  • 16.3., 18.3. in 19.3. 2021
  • 23.3., 25.3. in 26.3. 2021
  • 30.3., 01.4. in 02.4. 2021
  • 06.4. 2021

Standardno 6-dnevno izobraževanje na fizični lokaciji ostaja nespremenjeno. Letošnji termini bodo potekali v dveh sklopih po 3 dni, od četrtka do sobote (od 9.00 – 15.00 ure):
  •   20. - 22. maj in 27. - 29. maj 2021
  •   30.9. - 02.10. in 07. - 09.10. 2021


Preverite program in postanite DIMAQ strokovnjak digitalnega marketinga!

Na potrjene prijave do 1. marca 2021, vam za 13-dnevno ONLINE izobraževanje, priznamo 15 % popust!

>>>INFORMATIVNE PRIJAVE ŽE ODPRTE >>>

Več o DIMAQ programu izobraževanja in certificiranja


DIMAQ je edini celoviti mednarodni program izobraževanja, certificiranja in vseživljenjskega učenja na področju digitalnega marketinga v Sloveniji. Od maja 2017, ga izvaja Zavod IAB Slovenija, s podporo IAB Europe in IAB Poljska. Program izobraževanja in certificiranje je bil leta 2018 tudi uradno prepoznan, kot kvaliteten program, v skladu z vsemi EQF določili in tako pridobil pečat IAB Europe Endorsment programme.

DIMAQ izobraževanje zajema 12 področij (modulov) digitalnega marketinga, ki so predpisani po DIMAQ učnem načrtu. Za pridobitev mednarodno priznanega certifikata DIMAQ, je potrebno uspešno opraviti strokovni izpit, ki poteka preko online platforme, obsega 80 vprašanj in traja 60 minut. S pridobljenim DIMAQ certifikatom, ste avtomatično vključeni v program recertifikacije oziroma vseživljenjskega učenja, ki vas sistematično spodbuja k aktivnemu sodelovanju na različnih področjih (obisk dogodkov digitalno-marketinške industrije, objave strokovnih člankov, raziskav, publikacij). Z določenimi aktivnostmi, si tako pridobivate tudi ustrezno število točk, ki je potrebno za podaljšanje vašega DIMAQ Strokovnega certifikata. Le-ta je namreč veljaven 2 leti.


© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio