Izbor oglasov februar
7. 3. 2023

Kreativnost v oglaševanju: Izbor oglasov v mesecu februarju

Februar je mesec, ko oglaševalci ponovno polnijo svojo kreativno shrambo ter ustvarjajo nove oglase, ki želijo izstopati iz množice. Njihov cilj je predstaviti svoje izdelke ali storitve na izviren in inovativen način ter pritegniti pozornost javnosti. V nadaljevanju vam predstavljamo dva kreativna tuja oglasa, ki sta v februarju uspešno dosegla svoj namen ter navdušila gledalce.


Prva kampanja Kia-ina 360 Super Bowl, ki jo je ustvarila agencija David&Goliath, je uporabila koncept "Feel Something Again". Nagovorila je naša čustva in nostalgijo, kar je zelo pomembno pri gradnji blagovne znamke. Poleg tega je bila kampanja dobro izvedena na več platformah, vključno s televizijskim oglasom, pred-dogodkovno aktivacijo z virtualno resničnostjo in aktivno sestavino družbenih medijev, ki je spodbujala angažiranost z blagovno znamko. Partnerstvo s priljubljenimi NFL igralci je tudi prispevalo k širjenju zavedanja o blagovni znamki. Vse te sestavine skupaj so pripomogle k uspešni kampanji, ki je pritegnila pozornost in navdušila publiko.


Druga kampanja "Even the Fussy Cats" blagovne znamke Whiskas je bila osredotočena na spodbujanje kupcev, ki imajo izbirčne mačke. Kampanja je bila izvedena na družbenih omrežjih in je vključevala kratke videe, v katerih so se pojavljali različni lastniki mačk, ki so govorili o svojih mačkah, ki jih je težko zadovoljiti in o tem, kako so jih uspeli prepričati, da jedo Whiskas hrano za mačke. V videih so se pojavile tudi mačke, ki so uživale v hrani in s tem potrjevale sporočilo kampanje. Kampanja je bila učinkovita pri nagovarjanju lastnikov izbirčnih mačk, da preizkusijo Whiskas hrano in se prepričajo o njeni kakovosti.

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio