Trg še vedno raste

30. IAB Akademija
30. 5. 2023
22. maja smo v IAB Slovenija predstavili najnovejše podatke o vlaganjih v digitalno oglaševanje v Sloveniji - AdEx 2022. Kljub manj naklonjenim makroekonomskim kazalcem ugotavljamo, da so se investicije v digitalno oglaševanje v Sloveniji v letu 2022 v primerjavi z letom prej povečale za 8 %, kar je skoraj 6 milijonov evrov.

Kreativnost v oglaševanju 29. del

Izbor oglasov marec
17. 4. 2023
Marec je mesec, ko se oglaševalci trudijo pripraviti nove oglase, ki bodo navdušili potrošnike in pritegnili njihovo pozornost. V tem mesecu se osredotočajo na izdelke in storitve, ki so primerni za pomladno sezono ter želijo izstopati s svojo kreativnostjo in inovativnostjo.

IAB Slovenija objavila prvi pregled MarTech in AdTech rešitev na slovenskem trgu

IAB PANEL
10. 4. 2023
Povečuje se uporaba MarTech orodij, na kar kaže tudi vse širši nabor rešitev, ki jih sodelujoči uporabljajo v vseh segmentih digitalnega marketinga.

E-Trgovina in MarTech v Sloveniji

29. IAB AKADEMIJA
20. 3. 2023
V torek 14. 3. na dan števila PI, smo doživeli novo akademsko popoldne. Na 29. IAB Akademiji smo iskali odgovore na vprašanja-Kako se povezujeta e-trgovina in oglaševanje, kako vplivata drug na drugega, se prepletata in spodbujata. In kakšna je pri tem vloga marketinških orodij.

Prijave na WEBSI 2023 že odprte

WEBSI
17. 3. 2023
Prijave v tekmovanje WEBSI digitalni presežki Slovenije 2023 so odprte! Že 12. zapovrstjo bomo izbirali najboljše digitalne projekte v Sloveniji, ki so v zadnjem obdobju navdušili slovensko digitalno javnost. Letos pod sloganom “Le drzni bodo izstopali”.

Kreativnost v oglaševanju 28. del

Izbor oglasov februar
7. 3. 2023
Februar je mesec, ko oglaševalci ponovno polnijo svojo kreativno shrambo ter ustvarjajo nove oglase, ki želijo izstopati iz množice. Njihov cilj je predstaviti svoje izdelke ali storitve na izviren in inovativen način ter pritegniti pozornost javnosti. V nadaljevanju vam predstavljamo dva kreativna tuja oglasa, ki sta v februarju uspešno dosegla svoj namen ter navdušila gledalce.

Stanje spletne prodaje v Sloveniji 2022 in pričakovanja v 2023

IAB PANEL
27. 2. 2023
Konec lanskega leta smo zaključili raziskavo o spletni prodaji v Sloveniji eCommerce. Raziskavo smo izvedli v obdobju med oktobrom in decembrom 2022. V njej je sodelovalo 72 članov panela in drugih strokovnjakov s področja marketinga. Z njo smo želeli pridobiti odgovore o stanju in vlogi spletne prodaje, preveriti prednosti in izzive, ki jih prinaša trgovcem, izvedeti kateri so najpogosteje uporabljeni oglaševalski kanali in kakšna so pričakovanja za prihodnost.

DIMAQ program aprila razpisuje novo izobraževanje

Digitalni marketing
13. 2. 2023
Mednarodno priznani program izobraževanja in certificiranja na področju digitalnega marketinga DIMAQ, ki ga izvaja Zavod za promocijo digitalne kulture IAB Slovenija, novembra nadaljuje z izobraževanjem ter k vpisu vabi 18. DIMAQ generacijo.

Kreativnost v oglaševanju 27. del

IZBOR OGLASOV JANUAR
3. 2. 2023
Z januarjem se ponovno začenja novo leto, ki lahko prinese tako preizkušnje kot tudi nova spoznanja. Nekateri oglaševalci so tako predstavili kreativne oglase, s katerimi so pritegnili javnost že na začetku leta. V nadaljevanju vam predstavljamo štiri kreativne tuje oglase, ki so uspešno zakorakali v leto 2023.

Kreativnost v oglaševanju 26. del

Izbor oglasov december
5. 1. 2023
Mesec december je bil za mnoge mesec nakupovanj in priprav na božič. Ravno zato so se oglaševalci še posebej potrudili in pripravili kampanje s katerimi bi privabili čim več novih strank in kupcev. V nadaljevanju vam predstavljamo tri kampanje, ki vsebujejo veliko kreativnosti, ki je bila v tem mesecu zelo pomembna.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio