15. IAB Akademija: O generaciji Z in UGC vsebinah

DOGODEK
26. 9. 2019
O značilnostih Generacije Z smo že pisali, zato se ne bomo ponavljali. Smo pa na tokratni IAB akademiji več razmišljali o razumevanju te generacije, ki bo kmalu začela vstopati tudi na trg delovne sile, o drugačnih načinih komuniciranja ter o umeščanju blagovne znamke v novo okolje.

Si lahko dovolite, da zaostajate v rasti? Ecommerce priložnosti za rast!

DOGODEK
24. 9. 2019
Konferenca Ecommerce Day 2019 bo tudi letos gostila vrhunske govorce s področja spletnega poslovanja. Dogodek bo 14. novembra 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Ali res razumemo Generacijo Z?

15 značilnosti Generacije Z
23. 9. 2019
Generacija Z, rojena med letoma 1995 in 2010, se je rodila v visoko razvit digitalni svet in je odraščala oziroma odrašča v vsakodnevnem kontaktu s tehnologijo in svetovnim spletom. Znani so tudi kot »digitalni domorodci« (Bencsik, Horvath-Csikos in Juhasz, 2016) in predstavljajo 20 % svetovnega prebivalstva.

WEBSI Spletni prvaki 2019: Agencija 101 naj digitalna agencija 2019

16. 9. 2019
Celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki se je zaključil s podelitvijo prestižnih nagrad WEBSI Spletni prvaki. V Lutkovnem gledališču Ljubljana so podelili kar 28 nagrad.

Google se je pridružil novemu pravnemu okvirju o Transparentnosti in soglasju obdelave podatkov

IAB Europe: GDPR
5. 9. 2019
Da bi lažje zadovoljili potrebe založnikov in potrošnikov ter ugodili zahtevam zakona, sta IAB Europe in IAB Tech Lab, pripravila novo verzijo pravnega okvirja o Transparentnosti in soglasju obdelave podatkov (Transparency and Consent framework – TCF) , v okviru Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Vse niti sporočanja

IAB novičnik: Hiter vpogled
2. 9. 2019
IAB novičnik vam dvakrat mesečno prinaša novosti in trende iz področja digitalnega marketinga. Gre za pregled trga in zanimivih informacij, dodatno opremljenih z razmišljanji in komentarji.

DIMAQ program jeseni vabi k vpisu

IZOBRAŽEVANJE: Digitalni marketing
22. 8. 2019
Mednarodno priznani program izobraževanja in certificiranja na področju digitalnega marketinga DIMAQ, ki ga organizira Zavod za promocijo digitalne kulture IAB Slovenija, jeseni vabi k vpisu že 10. generacijo strokovnjakov digitalnega marketinga.

Video oglaševanje raste trikrat hitreje kot prikazno oglaševanje

TRENDI
21. 8. 2019
Če govorimo o digitalnih trendih v Evropi, ki so zaznamovali preteklo leto in ki bodo zaznamovali vsaj nekaj prihodnjih let, ne moremo mimo video oglaševanja. Po podatkih raziskave, ki jo izvaja IAB Europe, AdEx Benchmark 2018, so investicije v video oglaševanje, vključno z »in-stream«, »out-stream« ter »in-feed« oglaševanjem, povečale svoj delež v celotnem prikaznem oglaševanju iz 12,1 % na 13,9 %.

Mailchimp Presents: originalna vsebina s podjetniškim pridihom

ZANIMIVOST
5. 8. 2019
Junija letos je Mailchimp zagnal Mailchimp Presents, ki združuje nove originalne vsebine podjetja. S tem želi Mailchimp, video in podcast produkcijo ter produkcijo kratkih dokumentarnih filmov in serij, "preseliti" v podjetje.

IAB Europe pripravlja Priročnik digitalne preobrazbe

ZANIMIVOST
31. 7. 2019
V želji po večji podpori podjetjem na poti v digitalno preobrazbo in digitalno optimizacijo, je IAB Europe začela s pripravo Priročnika za digitalno preobrazbo (Digital Transformation Playbook).
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio