“Reduce the noise, be empathic and provide local and relevant content.“

IAB Pogovor: Momchil Elenkov, Rakuten Viber, Bolgarija
8. 11. 2019
Bliža se 21. SEMPL, na katerem se bo zvrstilo kar nekaj zanimivih govorcev. Med njimi je tudi Momchil Elenkov, direktor za telekomunikacije in B2B partnerstva, Rakuten Viber, Bolgarija.

Res primanjkuje ustreznega kadra v digitalni industriji?

IAB Europe poročilo 2019
4. 11. 2019
Druga izdaja letnega poročila “IAB Europe Human Capital in the Digital Environment”, podpira ugotovitve digitalne industrije o pomanjkanju kadra v digitalni industriji.

SGC: Slovenska konferenca igričarstva 2019

DOGODEK
18. 10. 2019
Letošnja SGC konferenca (Slovenian Games Conference) se bo odvijala 30. novembra, v Ljubljani, na Gospodarskem razstavišču. Gre za letno konferenco iz področja razvoja, dizajna, marketinga in poslovnih aspektov igričarske industrije.

Rast investicij v mobilne platforme narekuje hitrejše prilagajanje na področju kreativnosti

Vodič po video oglaševanju
11. 10. 2019
Vsekakor tudi v Sloveniji opažamo rast investicij v »mobile«, na žalost pa ne opažamo prilagoditev vsebin oglasov na kreativnem področju. Tako je denimo več kot 80% video oglasov, ki jih lahko vidimo na mobilnih zaslonih še vedno ustvarjenih za televizijske zaslone.

IAB Europe: Trg programatičnega oglaševanja v Evropi vreden 16,8 milijarde evrov

9. 10. 2019
IAB Europe je pred kratkim izdala dokumente, ki osvetljujejo stanje programatičnega trga v Evropi, predvsem na področju investicij v programatično oglaševanje ter aktualnih izzivov, priložnosti in trendov razvoja.

15. IAB Akademija: O generaciji Z in UGC vsebinah

DOGODEK
26. 9. 2019
O značilnostih Generacije Z smo že pisali, zato se ne bomo ponavljali. Smo pa na tokratni IAB akademiji več razmišljali o razumevanju te generacije, ki bo kmalu začela vstopati tudi na trg delovne sile, o drugačnih načinih komuniciranja ter o umeščanju blagovne znamke v novo okolje.

Si lahko dovolite, da zaostajate v rasti? Ecommerce priložnosti za rast!

DOGODEK
24. 9. 2019
Konferenca Ecommerce Day 2019 bo tudi letos gostila vrhunske govorce s področja spletnega poslovanja. Dogodek bo 14. novembra 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Ali res razumemo Generacijo Z?

15 značilnosti Generacije Z
23. 9. 2019
Generacija Z, rojena med letoma 1995 in 2010, se je rodila v visoko razvit digitalni svet in je odraščala oziroma odrašča v vsakodnevnem kontaktu s tehnologijo in svetovnim spletom. Znani so tudi kot »digitalni domorodci« (Bencsik, Horvath-Csikos in Juhasz, 2016) in predstavljajo 20 % svetovnega prebivalstva.

WEBSI Spletni prvaki 2019: Agencija 101 naj digitalna agencija 2019

16. 9. 2019
Celoletni projekt WEBSI Spletni prvaki se je zaključil s podelitvijo prestižnih nagrad WEBSI Spletni prvaki. V Lutkovnem gledališču Ljubljana so podelili kar 28 nagrad.

Google se je pridružil novemu pravnemu okvirju o Transparentnosti in soglasju obdelave podatkov

IAB Europe: GDPR
5. 9. 2019
Da bi lažje zadovoljili potrebe založnikov in potrošnikov ter ugodili zahtevam zakona, sta IAB Europe in IAB Tech Lab, pripravila novo verzijo pravnega okvirja o Transparentnosti in soglasju obdelave podatkov (Transparency and Consent framework – TCF) , v okviru Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio