IAB Slovenija razpisuje nove delovne skupine

IAB delovne skupine
22. 6. 2018
IAB Slovenija razpisuje delovni skupini na temo nativnega oglaševanja ter zakonodaje in regulative, s katerima želi aktivirati člane IAB Slovenija, k proaktivnemu sodelovanju pri oblikovanju skupnih stališč in priporočil ter širjenju dobrih praks med člani IAB Slovenija in širše.

Mnenja potrošnikov o novih tehnologijah razdvojena

TEHNOLOGIJA
21. 6. 2018
Nove tehnologije so deležne veliko medijske pozornosti, ljudje pa imajo, kot kažejo podatki raziskave, o njih različna mnenja. Globalna raziskava trženjske platforme Hubspot med drugim namreč kaže, kako razdvojena so mnenja o različnih nastajajočih konceptih, kot na primer o kriptovalutah in njihovo osnovno tehnologijo blokchain.

Potrošniki so za personalizirane izdelke pripravljeni plačati več

POTROŠNIKI
20. 6. 2018
Zaradi dejavnikov kot so učinkovitejša proizvodnja, 3D tiskanje in e-trgovalne platforme, je množična proizvodnja izdelkov, ki ustreza posameznim okusom, postala »mainstream«. Današnji potrošniki lahko s klikom pridobijo personalizirane izdelke kot na primer brisače z izvezenimi monogrami, točno določene bombone M&M na katerih je odtisnjen njihov obraz in podobno.

Spoznajte Erika Finmana, najstniškega bitcoin milijonarja

ZANIMIVOSTI
17. 6. 2018
Devetnajstletni Erik Finman je eden najmlajših svetovnih bitcoin milijonarjev. Večina ga pozna po provokativnih objavah na družbenih omrežjih, ki pa so, kot je Finman povedal v intervjuju za Guardian, strateško načrtovane.

Agenciji 101 in ENKI po tri nagrade diggit

DOGODKI
12. 6. 2018
Po programskem delu 07. slovenske konference o digitalnih komunikacijah DIGGIT je bilo na peti slavnostni podelitvi nagrad za presežke v slovenskem digitalnem prostoru podeljenih 12 zlatih in 2 veliki nagradi diggit. Največ nagrad med prijavitelji, kar tri zlate, je prejela agencija ENKI. Enako število nagrad, od tega dve zlati in veliko, je domov odnesla Agencija 101. Strokovna žirija je poleg tega s posebno omembo nagradila še dva dodatna projekta, organizatorja TSmedia in Marketing magazin pa sta prvič podelila priznanje za pomembne dosežke na področju digitalnih komunikacij v Sloveniji.

Od neumnih načinov smrti do neumnih načinov onesnaževanja oceanov

GAMING
8. 6. 2018
Večkrat nagrajena animirana kampanja »Neumni načini smrti« (»Dumb Ways to Die«), ki jo je za naročnika Metro Trains leta 2013 ustvarila agencija McCann, Melbourne, je doživela svojo novo različico »Dumb Ways to Kill Oceans«. Medtem ko je bila prva akcija namenjena zmanjšanju prometnih nesreč na Melbournski podzemni železnici, se nova osredotoča na problematiko vse večjega onesnaževanja oceanov.

IAB Europe Webinar: Digitalno video oglaševanje

WEBINAR
8. 6. 2018
IAB Europe pripravlja Webinar, ki bo poglobljeno naslovil izsledke poročila "Attitudes to Digital Video Advertising", vključno s trenutnim stanjem digitalnega video oglaševanja, in ključnimi gonilniki rasti.

IAB Pogovor z Mitjo Tuškejem o naprednem ciljanju v digitalni dobi

IAB Pogovori
8. 6. 2018
Zavod IAB Slovenija je začel s serijo zanimivih pogovorov, na temo digitalnih trendov in novosti iz področja marketinga in novih tehnologij. IAB Pogovori z nekaterimi člani zavoda, razkrivajo zanimive teme in aktualne probleme digitalne dobe.

Evropski digitalni trg v letu 2017 zrastel za 13,2 %

IAB EUROPE ADEX 2017
7. 6. 2018
Evropski trg digitalnega oglaševanja se je podvojil v zadnjih 5 letih. Tako je bil v lanskem letu vreden 48 milijona evrov, v primerjavi z letom 2012, ko je bila vrednost 24,8 milijona evrov.

Blagovne znamke komuniciranje preusmerjajo na lastne kanale

KOMUNICIRANJE
5. 6. 2018
Razumevanje nakupne poti potrošnikov še zmeraj predstavlja velik izziv za tržnike, ki jim želijo vedno bolj olajšati potrošnjo na način, da potrošniki prav v njihovi spletni trgovini pustijo čim več evrov, pri tem pa doživijo prijetno izkušnjo. Pri tem blagovne znamke veliko časa namenijo komuniciranju s potrošnik, ki si interakcije želijo preko vedno številčnejših komunikacijskih kanalov.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio