Digitalna akademija 2019 vabi k vpisu

IZOBRAŽEVANJE
21. 6. 2019
Slovenska turistična organizacija že v začetku septembra ponovno odpira vrata Digitalne akademije slovenskega turizma. Letošnji program ponuja več. Osvežili smo vsebine in seznam predavateljev, ki bodo podali najnovejše znanje s področja digitalnega marketinga.

Adex 2018: Digitalni trg v Evropi vreden že več kot 55 milijard evrov

Interact 2019
4. 6. 2019
IAB Europe je na današnji konferenci Interact 2019, ki se te dni odvija v Varšavi, razkrila rezultate raziskave o investicijah v digitalno oglaševanje - AdEX 2018. Izsledki raziskave so pokazali, da je digitalno oglaševanje v lanskem letu, zraslo za 13,9 % in je sedaj vredno 55,1 milijarde evrov. Gre za najhitrejšo rast od leta 2011, saj so se investicije v tem času več kot podvojile.

Novi člani Zavoda IAB Slovenija

ČLANSTVO
29. 5. 2019
Zavodu IAB Slovenija, se je v prvi polovici leta pridružilo 5 novih članov, ki so prepoznali številne prednosti, ki jih prinaša članstvo. Tukaj velja omeniti predvsem ugodnejše izobraževanje na področju digitalnega marketinga DIMAQ, brezplačni izobraževalno-povezovalni dogodki, kot je IAB Akademija, ugodnejši obiski odmevnejših digitalno-marketinških dogodkov doma in v tujini, dostop do različnih raziskav, odpiranje novih poslovnih priložnosti in povezovanje ter možnost sooblikovanja digitalne panoge.

Digitalni trg v Sloveniji je bil v lanskem letu vreden 54,7 milijona evrov

14. IAB AKADEMIJA
22. 5. 2019
Na 14. IAB Akademiji se je tokrat vse vrtelo okrog številk. Po podatkih raziskave o bruto investicijah v digitalno oglaševanje Adex 2018 za Slovenijo, smo lahko ugotovili da digitalni trg še vedno raste, vendar pa se je rast nekoliko umirila v primerjavi s preteklimi leti. Zoran Savin, IAB Slovenija, nam je razkril, da so investicije v digitalno oglaševanje, v lanskem letu znašale 54,7 milijona evrov, kar predstavlja 16 % rast.

08DIGGIT ponovno navdihuje

DOGODEK
16. 5. 2019
6. junija 2019 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala osma slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah. 08DIGGIT v organizaciji revije Marketing magazin bodo zaznamovale tri zapovedi: Več vsebin, manj smeti (dolgoročna vizija je postati dogodek z ničelno stopnjo odpadkov, »zero waste«), Ženske imajo vedno prav (radi bi pritegnili več žensk v starostni skupini od 25 do 35 let, saj so prav one največje nosilke sprememb) in Recikliraj (vedno in povsod!).

Ali še obstaja meja med »digitalno« in klasično marketinško komunikacijo?

INTERVJU: David Pivk
4. 5. 2019
IAB Intervju z Davidom Pivkom o influencerjih, e-športu, demokratizaciji vsebin in o razliki med digitalnim ter klasičnim, smo se pogovarjali z Davidom Pivkom, direktorjem komunikacij pri Nike-u za področje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.

Dobro jutro oglaševalci: Vplivneži kot širša družbena sprememba

DOGODEK
24. 4. 2019
Dogodek "Dobro jutro oglaševalci!" se bo tokrat odvijal na temo vpivnežev, kot širšega družbenega pojava. Govora bo o njihovi vlogi, odgovornosti ter prihodnosti v okviru tržnega komuniciranja.

O vidljivosti digitalnih oglasov

SOFisticirano razmišljanje
23. 4. 2019
Na letošnjem SOF-u smo pod pokroviteljstvom MOSS-a predstavili nekaj IAB standardov s področja vidljivosti (Viewability) ter kar nekaj dodatnih ramišljanj okoli tega, kako oceniti in izboljšati vidljivosti digitalnih oglasov.

Znane najboljše spletne trgovine na Hrvaškem

Ecommerce Day Hrvaška 2019
18. 4. 2019
Največje regijsko tekmovanje s področja spletnega tekmovanja na Hrvaškem, je letos podrlo vse rekorde, saj se je tekmovanja udeležilo 195 spletnih trgovin. Glavno nagrado za večje spletne trgovce – Web Champion Awards, je prejela trgovina namjestaj.hr , glavno nagrado za manjše spletne trgovce - Web Challenger Award, pa je prejela spletna trgovina lafaboo.com.

V Sloveniji investicije v digitalno oglaševanje v letu 2019 višje za 25 odstotkov

Raziskava
12. 4. 2019
V letu 2019 bodo oglaševalci v Sloveniji investicije v digitalno oglaševanje povečali za 25 odstotkov, v povprečju pa bodo tej obliki komuniciranja namenili 290.000 evrov, kaže raziskava, ki sta jo iPROM in Valicon izvedla med 214 slovenskimi odločevalci na področju oglaševanja in trženja.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio