Kdo bodo WEBSI Spletni prvaki 2018

DOGODKI
15. 3. 2018
Tekmovanje slovenskih digitalnih Websi, ki se letos predstavlja s sloganom ''Povezujemo odličnost'', je odprlo svoja vrata in izziva snovalce odličnih digitalnih del, da z oddano prijavo preverijo konkurenčnost ter sodelujejo v tekmovanju za naziv WEBSI Spletnih prvakov 2018! Prijave so mogoče preko spletne strani www.websi.si vse do petka, 25. maja, zgodnje in cenejše pa do četrtka, 19. aprila. Več kot 70-članska strokovna in poslovna žirija bo pod vodstvom predsednice, mag. Tjaše Kolenc Filipčič, direktorice službe za marketing v Zavarovalnici Triglav, izbrala najboljša dela znotraj 17 kategorij in podelila kar 25 nagrad.

DIMAQ izobraževanje - Štartamo 22. marca

DIMAQ izobraževanje
9. 3. 2018
Z izobraževanjem 4. DIMAQ generacije, štartamo 22. marca. Pregled 12 modulov digitalnega marketinga, v 6 delih, s 4 priznanimi strokovnjaki digitalnega marketinga. Pridruite se nam in postanite DIMAQ Strokovnjak digitalnega marketinga.

Kako slovensko bančništvo sledi digitalizaciji prebivalstva?

DIGITALIZACIJA
8. 3. 2018
V Sloveniji pametne telefone uporablja že 70 % prebivalstva in le ti samo še za 7 % zaostajajo za uporabo računalnikov. Želje in potrebe uporabnikov v bančništvu so močno zajadralo v digitalno obliko, med tem ko sta ponudba in delovanje spletnih ter mobilnih storitev večine slovenskih bank, po oceni podjetja E-laborat, še vedno preokorni in premalo sledita navadam uporabnikov.

7. DIGGIT bo 12. junija

DOGODKI
6. 3. 2018
DIGGIT bo 12. junija s kakovostnimi in aktualnim programom v Ljubljano privabil vse tiste, ki želijo o svojem delu in vlogi v digitalnem svetu razmišljati drugače, s pozitivnim pogledom na prihodnost. Odličen program obljublja Simona Kruhar Gaberšček, izvršna urednica revije Marketing magazin in programska direktorica 7. Diggita.

Apple zaposlenim ponudil zasebne zdravstvene klinike

APPLE
26. 2. 2018
Apple spomladi odpira skupino zdravstvenih klinik za svoje zaposlene in njihove družine. Napoved tako imenovanih »AC Wellness« centrov je potekala brez večjega pompa, z objavo spletnega mesta www.acwellness.com. So pa več pozornosti namenili najavi selitve v novo futuristično poslovno stavbo, ki so ji dali ime »Ring«. Tja se bo v nekaj mesecih preselilo okoli 15.000 zaposlenih.

Svež pogled in iskanje navdiha izven organizacije

DIGITALNI MARKETING
25. 2. 2018
»Če se res želite približati potrošnikom, morate ponovno premisliti o vsem, kar v svojem podjetju počnete,« je prepričan ameriški novinar, televizijski in radijski komentator, specializiran za tehnologijo, Dan Tynan. Za AdWeek je zbral 5 korakov za digitalno preoblikovanje marketinga, da bo bolj odzivno za potrebe strank.

Snapchat podvojil število serij

DRUŽBENA OMREŽJA
24. 2. 2018
Snapchat se je odločil podvojiti število lastnih video serij. Tako bi jih letos naj nastalo okoli 80, vključevale pa bi naj tudi prve vsebine z dodelanimi scenariji v nadaljevanjih, t.i. nadaljevanke. Pri tem bodo poleg obstoječih TV mrež k sodelovanju povabili še digitalne založnike kot sta skupina Nine Media, katere matična organizacija je Discovery Communications, in Condé Nast Entertainment, ki velja za vrhunskega ustvarjalca zabavnih vsebin tako na področju filma, televizije, digitalnih video vsebin, kot na področju družbene in virtualne resničnosti.

Google utrjuje svoj (oglaševalski) imperij

GOOGLE
21. 2. 2018
Vam je všeč brskanje po spletu, a Vas vedno znova (z)motijo oglasi, ki kar skočijo pred vas, še preden bi lahko prebrali tisto, kar vas res zanima? Google ponuja rešitev. Brskalnik Chrome bo namreč po novem blokiral vse spletne strani z nadležnimi oglasi, kot so samodejno predvajani videi ali celostranska pojavna okna.

Podaljšane prijave za nagrade MIXX Awards Europe in IAB Europe Research Awards

DOGODKI
16. 2. 2018
Pri IAB Europe so podaljšali rok za prijavo del za nagrade MIXX Awards Europe in IAB Europe. Novi rok za obe tekmovanji je petek, 2. marec. Zmagovalci oziroma prejemniki nagrad bodo razglašeni na Gala večerji na kongresu Interact, 23. maja, v Milanu.

Facebook, platforma »starcev«?

DRUŽBENA OMREŽJA
12. 2. 2018
Uporabljate Facebook? Potem zagotovo niste več najstnik. Raziskava, ki so jo opravili pri spletnem portalu eMarketer, je namreč pokazala, da Facebook v Veliki Britaniji izgublja mlade uporabnike, stare med 12 in 24 let. Med mladimi, starimi md 12 in 17 let, je uporaba padla za 8 odstotkov, v starostni skupini med 18 in 24 let pa za 5 odstotkov od zadnje raziskave.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio