Kreativnost v oglaševanju 4. del

Izbor oglasov v januarju
1. 2. 2021
Z mesecem januarjem vstopamo v novo leto – leto polno novih priložnosti in pričakovanj. Ponovno smo si zastavili cilje in upamo, da pri tem niste pozabili na vsaj kanček kreativnosti.

Časnik Finance na poti k popolni digitalizaciji

IAB Pogovor: Jure Gostiša
27. 1. 2021
Časnik Finance, ki v našem medijskem prostoru vztrajno izvaja proces digitalizacije že vsaj desetletje. Zato smo v IAB pogovoru z enim od največjih »krivcev« za uspešen prehod v digitalizacijo medija, Gostiša Juretom, diretorjem digitalnega razvoja pri Časniku Finance in vodjo podatkovne analitike v švedski medijski skupini Bonnier, poskušali priti do nekaterih odgovorov, ki bi lahko prišli prav vsem, ki načrtujejo podobno pot.

Kreativnost v oglaševanju 3.del

Izbor oglasov v decembru
7. 1. 2021
Leto 2020 nam je prineslo veliko izzivov, postavilo nekaj ovir, hkrati pa za vedno spremenilo mišljenje in aktivnosti potrošnikov. Kljub temu pa se je v letu 2020 zgodilo kar nekaj izjemnih stvari na katere ne smemo pozabiti.

Kreativnost v oglaševanju 2.del

Izbor oglasov v novembru
7. 12. 2020
S koncem meseca novembra smo vstopili v zadnji mesec leta in z njim tudi v praznično vzdušje. Letos smo prav vsi, s še večjim veseljem kot prejšnje leta, vstopili v decembrski utrip. To priložnost, so prav tako izkoristile blagovne znamke. Vzdušje meseca, ki se je komaj dobro začel, so slednje učinkovito izpostavile že v mesecu novembru in s pomočjo digitalnih oglasov širile praznično veselje.

Kateri trendi bodo krojili prihodnost digitalnega marketinga?

20. IAB AKADEMIJA
3. 12. 2020
Na letošnji zadnji IAB Akademiji smo povzeli ključne trende letošnjega leta ter nakazali nekaj smernic razvoja v letu 2021. Direktorju IAB Slovenija, Zoranu Savinu, so se pridružili, soavtorica IAB Poročila o trendih, Urška Saletinger (Abelium), Jernej Špende (samostojni svetovalec), Karmen Mlinar (A1) in Igor Mali (iPROM), ki so svojimi komentarji, izkušnjami in pogledi oplemenitili razumevanje trendov.

Kako zablesteti na Facebooku v prazničnem času?

Httpool: Nasveti za osnovno in napredno oglaševanje
30. 11. 2020
MediaPost predvideva, da bo 56% kupcev v praznični sezoni za darila zapravilo manj denarja kot v prejšnjih letih, hkrati pa bo kar 66% ljudi nakupovalo preko spleta. Ali bosta ta dva trenda uspela uravnotežiti božično nakupovanje, še ni znano. Jasno pa je, da digitalno oglaševanje še naprej ostaja ključ do uspeha v letošnji praznični nakupovalni sezoni.

Priložnosti, ki jih ponuja digitalno audio oglaševanje

IAB Europe: Vodič Digitalnega audio oglaševanja
27. 11. 2020
Vodič po digitalnem audio oglaševanju, ki ga je v novembru pripravil IAB Europe, je delo posebne delovne skupine za znamčenje, s ciljem pomagati oglaševalcem in agencijam prepoznati številne priložnosti, ki jih prinaša digitalno audio oglaševanje. Vsebuje dogovorjene definicije digitalne audio komunikacije, pregled evropskega trga, najboljše prakse oglasnih kampanj in pregled oglasnih formatov. Izpostavlja pa tudi nekatere izzive, ki jih bo potrebno nasloviti za doseganje resnično optimalnih rezultatov.

Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja

IAB Europe
16. 11. 2020
IAB Europe je pripravila Vodič Programatičnega zunanjega oglaševanja (Programmatic Out Of Home Advertising Guide), ki vsebuje pregled prednosti in priložnosti digitalnega zunanjega oglaševanja (Digital Out Of Home Advertising) v Evropi in najboljše prakse dobrih kreativ in merjenja za izvajanje uspešnih programatičnih oglasnih kampanj.

Znani najboljši spletni trgovci Adriatic regije

WEB RETAILER AWARD 2020
13. 11. 2020
Že 9. leto zapored je potekalo tekmovanje Spletni trgovec leta, a tokrat v drugačni obliki in z novim imenom - WEB RETAILER AWARD 2020.Tekmovanje je to leto dobilo nove regijske razsežnosti, saj se je sočasno odvilo v Sloveniji, 6. Leto zapored na Hrvaškem in prvič v Srbiji!

Kreativnost v oglaševanju 1.del

Izbor oglasov v oktobru
9. 11. 2020
Dandanes je vedno težje prodreti skozi številna oglasna sporočila in doseči željeno ciljno skupino. Množica oglasov in ostalih oglasnih sporočil s katerimi se posameznik srečuje vsak dan, čedalje bolj ustvarja t. i. Ad Blindness (slepoto na oglase). Posledično vedno bolj v ospredje prihaja pomen kreativnosti, inovativnosti in iznajdljivosti, s pomočjo katerih oglasno sporočilo izstopa.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio