Kaj se na spletu zgodi v minuti

SPLET
18. 5. 2018
V vsakdanjem življenju se minuta ne zdi ravno veliko, toda ko gre za internet, se v eni minuti zgodi veliko več, kot bi si lahko zamislili. Pod infografiko sta se podpisala Lori Lewis in Chadd Callahan iz podjetja Cumulus Media in prikazuje aktivnosti, ki v 60 sekundah potekajo na različnih platformah. V primerjavi s preteklim letom je največji skok opaziti v času gledanja Netflixa.

Za velike kipce DIGGIT se poteguje 70 del

DOGODKI
9. 5. 2018
Na 07. slovenski konferenci o digitalnih komunikacijah DIGGIT, ki bo 12. junija 2018 v ljubljanskem GH Union, bodo že petič podeljene nagrade za izjemne dosežke na področju digitalnega komuniciranja v Sloveniji. Zanje se letos poteguje 70 prijavljenih del. Največ prijav so organizatorji zabeležili v kategoriji trgovina, največ del pa je prijavila agencija Mediodrom.

Bi lahko s tehnologijo blockchain zmanjšali stroške oglaševanja?

BLOCKCHAIN
4. 5. 2018
Industrija digitalnega trženja in medijev skrbno preučuje, ali lahko tehnologija blockchain pomaga pri reševanju nekaterih resnih izzivov s preglednostjo, goljufijami in zasebnostjo. V letošnjem letu se bodo strokovnjaki posvetili predvsem preizkušanju in učenju, ocenjujejo na portalu eMarketer.

IG objave vredne milijon dolarjev

DRUŽBENA OMREŽJA
4. 5. 2018
Po podatkih podjetja, ki se ukvarja z analitiko družbenih omrežij, D'Marie Analytics, so Instagram objave Kylie Jenner, ki nosijo oznako #sponsored ali #ad vredne več kot milijon ameriških dolarjev. Najmlajša članica družine Kardashian-Jenner tako prevzema vodstvo med najvplivnejšimi na družbenih omrežjih.

NETFORK 2018: nov program Akademije za poslovni internet

IZOBRAŽEVANJE
24. 4. 2018
Strokovno izobraževanje, ki skrbi za usposabljanje »Menedžerjev za digitalno poslovanje« je v primerjavi z lanskim letom spremenjeno in osveženo ter dodaja v obravnavo tematike, ki so v zadnjem letu postale nenadomestljiv del tudi na področju digitalnega marketinga. Tako se rednim področjem obravnave, pridružujejo predavanja na temo blockchain tehnologij, umetne inteligence, prognostičnih modelov, sodobnih potrošnikov in družbenega omrežja LinkedIn. Letošnja izvedba bo poskrbela tudi za malenkostno drugačno zasedbo predavateljev. NETFORK Akademiji se pridružuje kar 6 novih predavateljev, ki bodo pokrivali različna področja iz sveta »digitala«.

Več kot polovica Slovencev zabavno elektroniko kupuje prek spleta

RAZISKAVA
24. 4. 2018
Izsledki raziskave nakupne poti slovenskega potrošnika, ki sta jo izvedla iPROM in Valicon, so pokazali, da je pri izdelkih zabavne elektronike splet glavno orodje pri odločanju Slovencev o nakupu in da potrošniki v veliki večini za iskanje informacij o izdelkih uporabljajo pametne telefone, prek katerih se vse več nakupov tudi izvede. Pri kupcih zabavne elektronike je posebej učinkovito digitalno oglaševanje, saj je bilo kar 73 odstotkov potrošnikov pred nakupom izpostavljenih oglasom na digitalnih medijih.

10. IAB Akademija - Slovenski digitalni trg

IAB Akademija
20. 4. 2018
Druga IAB Akademija letos in že 10. zaporedna, bo v znamenju številk in raziskav. Postregli vam bomo s svežimi podatki o investicijah v digitalno oglaševanje v Sloveniji v letu 2017, predstavili slovensko digitalno medijsko potrošnjo, nakupno pot na slovenskem spletu in vodič o nativnem oglaševanju.

Amazon Prime v 2017 dostavil več kot 5 milijard izdelkov

SPLETNA TRGOVINA
20. 4. 2018
Prvič v trinajstletni zgodovini plačljive storitve, ki jo ponuja Amazon, Amazon Prime, je izvršni direktor Jeff Bezos v letno pismo delničarjem, skupaj z drugimi statističnimi podatki o podjetju, vključil še podatke o članstvu. Slednji kažejo na absolutno prevlado podjetja v elektronskem poslovanju.

Z aplikacijo Svetla prihodnost na ustrezno srednjo šolo ali fakulteto

PODJETNIŠTVO
19. 4. 2018
V organizaciji GEA College – Fakultete za podjetništvo je danes potekalo tradicionalno 22. državno tekmovanje Mladi podjetnik. 80 dijakov je tekmovalo v razvijanju izvirnih poslovnih zamisli, pisanju poslovnih načrtov in njihovem argumentiranju. Člani zmagovalne ekipe Srednje elektro-računalniške šole Maribor, v sestavi Primož Ketiš, Niki Finžgar, Mario Močnik in Kevin Knedl, pod mentorstvom Ivanke Lesjak so bili nagrajeni z brezplačno šolnino za prvi letnik študija Podjetništvo na GEA College - Fakulteti za podjetništvo. 6-člansko komisijo so prepričali s projektom Aplikacija Bright Future (Svetla prihodnost), ki rešuje problem izbire ustrezne srednje šole ali fakultete. Ta bo po novem rešljiv z inovativno aplikacijo.

IAB Sloveniji se je pridružilo 6 novih članov

Članstvo
18. 4. 2018
IAB Sloveniji se je v prvem četrtletju pridružilo šest novih članov iz različnih področij. Gre za podjetja, ki želijo aktivno sooblikovati panogo digitalnega marketinga in so se IAB SLO pridružila bodisi zaradi strateških ali praktičnih razlogov, kot so ugodnejša izobraževanja in delavnice, dostop do raziskav in podobno.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio