/ 1

Kaj je DIMAQ program?

DIMAQ je prvi celovit mednarodni program certificiranja, izobraževanja in vseživljenskega učenja na področju digitalnega marketinga v Sloveniji.

Je mednarodno priznani certifikat, ki ga podeljuje IAB Slovenija, v sodelovanju z IAB Poljska in podporo IAB EUROPE Endorsment Programme. Pripravljen je skladno z določili EQF (European Qualification Framework) ter usklajen z najvišjimi standardi mednarodnih določil izobraževanja.

Je program za certificiranje znanja in kompetenc za strokovnjake na področju digitalnega marketinga.

Je prvi certifikat, ki spodbuja in omogoča vseživljenjsko izobraževanje in izpopolnjevenje pridobljenih veščin preko sistema recertifikacije. S sistemom zbiranja “točk” preko sodelovanja / udeležbe na priznanih dogodkih digitalno-marketinške industrije ter preko publikacij, omogoča imetnikom certifikata, da so vedno v koraku s trendi digitalnega marketinga.

Je strokovni certifikat, ki celostno obravnava najnovejša digitalna orodja, tehnike, analize, tehnologije, terminologije in primere dobrih praks ter postavlja nove standarde digitalnemu marketingu.

Komu je namenjen?

Namenjen je vsem ki so aktivni v panogi digitalnega marketinga:

 • Agencijam, ki želijo svoje znanje preveriti in osvežiti.
 • Oglaševalcem, ki želijo bolje razumeti jezik digitalnega marketinga.
 • Medijem, ki želijo uspešno konkurirati na hitro razvijajočem se trgu digitalnega marketinga.
 • Posameznikom, ki želijo osvojiti manjkajoče znanje iz digitalnega marketinga.
 • Ostalim panogam, ki delujejo v okviru digitalnega marketinga

Prednosti DIMAQ za podjetja

 • Orodje za preverjanje znanja, spretnosti in veščin zaposlenih
 • Lažji proces zaposlovanja ter priprave kariernega načrta zaposlenega
 • Možnost predstavitve certifikata na družbenih omrežjih in posebna elektronska priponka, kot potrditev naziva (DIMAQ Employer).
 • Konkurenčna prednost na trgu
 • Mednarodno priznan in prepoznaven certifikat
 • Spodbuja zaposlene k nenehnemu izobraževanju in izpopolnjevanju veščin.

Prednosti DIMAQ za zaposlene

 • Pridobitev klasifikacije - mednarodno priznani naziv “DIMAQ - Strokovnjak digitalnega marketinga”
 • Možnost predstavitve certifikata na družbenih omrežjih in posebna elektronska priponka, kot potrditev naziva (DIMAQ Professional).
 • Konkurenčna prednost na trgu zaposlovanja
 • Mednarodno priznan in prepoznaven certifikat
 • Motivacija za nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje veščin

DIMAQ učni načrt

Učni načrt je pripravljen skladno z določili EQF (European Qualification Framework) ter usklajen z najvišjimi standardi mednarodnih določil izobraževanja. Za aktualnost učnega načrta in izpitnih vprašanj, skrbi strokovni svet IAB Slovenija, v sodelovaju z IAB Poljska ter mednarodnim izobraževalnim programom IAB Europe Endorsment Programme.

DIMAQ program izobraževanjaje je razdeljen na 12 modulov:

Osnove digitalnega marketinga

Strategije in načrtovanje

Prikazno oglaševanje

Iskalni marketing (SEO in AdWords)

Video oglaševanje

Družbena omrežja, Facebook oglaševanje in vsebinski marketing

Mobilni marketing

Programatični zakup

E-mail marketing

E-trgovina

Spletna analitika in uporabniške izkušnje

Spletna zakonodaja

Tukaj si lahko ogledate:

DIMAQ certifikat

Za pridobitev DIMAQ certifikata, je potrebno opraviti DIMAQ strokovni izpit. Izpit poteka preko online platforme, obsega 80 vprašanj in traja 60 minut. Za uspešno opravljen izpit je potrebno doseči 75% pravilnih odgovorov.

Cenik DIMAQ certifikata

Ponudba za člane IAB Slovenija

Ponudba za nečlane

Ponudba za univerze

DIMAQ izobraževanje

Zaradi obsežne snovi ter zahtevnosti DIMAQ strokovnega izpita, IAB Slovenija nudi dodatna izobraževanja za pripravo na pridobitev DIMAQ certifikata.

Zaradi lažjega podajanja snovi predavanja potekajo v skupinah do 20 ljudi. Celoten DIMAQ program se izvaja v slovenskem jeziku – predavanja, gradivo in izpit potekajo v slovenščini.


Priprava na DIMAQ izpit

 • Tečaj obsega 40 ur.

 • Tečaj zahteva določeno predznanje iz področja digitalnega marketinga in je primeren za ljudi, ki so aktivni na tem področju in želijo svoje znanje razširiti oziroma nadgraditi.

 • Obsega podrobnejši pregled izobraževalnih modulov, zahtevanih po DIMAQ učnem načrtu.

Cena za člane IAB Slovenija:
Cena za nečlane:
1300,00 € (+ddv)
1600,00 € (+ddv)

Izobraževanje na ključ

 • Glede na želje in potrebe podjetja, se lahko osredotočimo samo na določene module, zahtevane po DIMAQ učnem načrtu.
 • Izobraževanje po dogovoru.
Cena po dogovoru

DIMAQ master trenerji

DIMAQ program izobraževanja izvajajo priznani slovenski strokovnjaki na področju digitalnega marketinga. Vsi trenerji so pridobili mednarodno priznani naziv DIMAQ Master trener, odobren s strani IAB Europe ter usklajen z najvišjimi standardi mednarodnih določil izobraževanja.

Mag. Radoš Skrt

Mag. Radoš Skrt je eden vodilnih strokovnjakov za iskalni marketing v Sloveniji ter redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga. V okviru svojega podjetja Nasvet.com ponuja storitve Facebook in Google Adwords oglaševanja ter optimizacije spletnih strani (SEO), organiziral pa je tudi že več kot 45 seminarjev s področja internetnega marketinga.

Urož Žižek

Uroš Žižek je partner in direktor raziskav v podjetju E-laborat d.o.o. Je redni predavatelj na NETFORK akademiji, Nasvet seminarjih in ostalih seminarjih, ki se ukvarjajo s spletnim nastopom. Je tudi (so)avtor vrsto objavljenih člankov (Delo, Delo FT, Manager, Računalniške novice, Vest.si itd.), knjige Outernet – Preobrat v internetnem poslovanju ter spletnih zapisov. Z raziskovanjem interneta, merjenjem učinkovitosti spletnega nastopa, uporabniško izkušnjo in svetovanjem podjetjem se ukvarja že več kot deset let, v raziskovalnih vodah pa je že od študija dalje.

Jaka Repanšek

Posebni strokovni sodelavec za spletno zakonodajo

Jaka Repanšek (univ.dipl.prav., MBA) je ustanovitelj svetovalne družbe RePublis. V medijskih, tehnoloških in internetnih podjetjih deluje že od leta 1996. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, specialistični podiplomski študij evropskega prava pa je opravil na skupnem programu Univerze v Cambridgeu in Pravne fakultete v Ljubljani ter zaključil tudi dve-letni podiplomski študij MBA na University of Kansas v ZDA (CIMBA). Repanšek je član številnih domačih in mednarodnih strokovnih združenj ter predavatelj na konferencah in seminarjih v Sloveniji in tujini. V prostem času je strasten špotni pilot.

DIMAQ program recertifikacije

Pridobljeni certifikat je veljaven 2 leti. Za ponovno pridobitev certifikata je potrebno ponovno opravljanje DIMAQ strokovnega izpita ali v tem obdobju zbranih 100 točk, ki jih imetnik certifikata lahko zbira na različne načine:

 • preko delovanja v delovnih skupinah IAB Slovenija,
 • preko sodelovanja (kot govorec, udeleženec okrogle mize) ali preko udeležbe na akreditiranih dogodkih digitalno-marketinške industrije
 • preko publikacij
 • preko podiplomskega študija

Sistem recertifikacije se vodi in spremlja preko spletne aplikacije, dostopne na spletni strani iab.si.

Prijava

Za prijavo na DIMAQ izobraževanje – »Priprava na DIMAQ izpit« ali za več informacij, vas prosimo da izpolnete spodnji obrazec.

"Priprava na DIMAQ izpit" bo potekala v dveh delih in sicer od 5.10. – 7.10. 2017 ter od 12.10. – 14.10. 2017.


Po oddani prijavi vas bomo kontaktirali v najkrajšem možnem času, s podrobnejšimi informacijami o poteku izobraževanj ter izvedbo DIMAQ Strokovnega izpita.

Obrazec za prijavo


Za dodatne informacije lahko pošljete e-mail na: jana.glumac@iab.si ali info@iab.si oziroma pokličete na telefon: 01/ 4790 481

© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio