/ 1

Kaj je DIMAQ program?

DIMAQ je edini celoviti mednarodni program certificiranja, izobraževanja in vseživljenjskega učenja na področju digitalnega marketinga v Sloveniji.

Je mednarodno priznani certifikat, ki ga podeljuje IAB Slovenija, v sodelovanju z IAB Poljska in podporo IAB EUROPE Endorsment Programme. Pripravljen je skladno z določili EQF (European Qualification Framework) ter usklajen z najvišjimi standardi mednarodnih določil izobraževanja.

Je program za certificiranje znanja in kompetenc za strokovnjake na področju digitalnega marketinga.

Je prvi certifikat, ki spodbuja in omogoča vseživljenjsko izobraževanje in izpopolnjevenje pridobljenih veščin preko sistema recertifikacije. S sistemom zbiranja “točk” preko sodelovanja / udeležbe na priznanih dogodkih digitalno-marketinške industrije ter preko publikacij, omogoča imetnikom certifikata, da so vedno v koraku s trendi digitalnega marketinga.

Je strokovni certifikat, ki celostno obravnava najnovejša digitalna orodja, tehnike, analize, tehnologije, terminologije in primere dobrih praks ter postavlja nove standarde digitalnemu marketingu.

Komu je namenjen?

Namenjen je vsem ki so aktivni v panogi digitalnega marketinga:

 • Agencijam, ki želijo svoje znanje preveriti in osvežiti.
 • Oglaševalcem, ki želijo bolje razumeti jezik digitalnega marketinga.
 • Medijem, ki želijo uspešno konkurirati na hitro razvijajočem se trgu digitalnega marketinga.
 • Posameznikom, ki želijo osvojiti manjkajoče znanje iz digitalnega marketinga.
 • Ostalim panogam, ki delujejo v okviru digitalnega marketinga

Prednosti DIMAQ za podjetja

 • Orodje za preverjanje znanja, spretnosti in veščin zaposlenih
 • Lažji proces zaposlovanja ter priprave kariernega načrta zaposlenega
 • Možnost predstavitve certifikata na družbenih omrežjih in posebna elektronska priponka, kot potrditev naziva (DIMAQ Employer).
 • Konkurenčna prednost na trgu
 • Mednarodno priznan in prepoznaven certifikat
 • Spodbuja zaposlene k nenehnemu izobraževanju in izpopolnjevanju veščin.

Prednosti DIMAQ za zaposlene

 • Pridobitev klasifikacije - mednarodno priznani naziv “DIMAQ - Strokovnjak digitalnega marketinga”
 • Možnost predstavitve certifikata na družbenih omrežjih in posebna elektronska priponka, kot potrditev naziva (DIMAQ Professional).
 • Konkurenčna prednost na trgu zaposlovanja
 • Mednarodno priznan in prepoznaven certifikat
 • Motivacija za nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje veščin

Učni načrt je pripravljen skladno z določili EQF (European Qualification Framework) ter usklajen z najvišjimi standardi mednarodnih določil izobraževanja. Za aktualnost učnega načrta in izpitnih vprašanj, skrbi strokovni svet IAB Slovenija, v sodelovaju z IAB Poljska ter mednarodnim izobraževalnim programom IAB Europe Endorsment Programme.

DIMAQ program izobraževanjaje je razdeljen na 12 modulov:

Osnove digitalnega marketinga

Strategije in načrtovanje

Prikazno oglaševanje

Iskalni marketing (SEO in AdWords)

Video oglaševanje

Družbena omrežja, Facebook oglaševanje in vsebinski marketing

Mobilni marketing

Programatični zakup

E-mail marketing

E-trgovina

Spletna analitika in uporabniške izkušnje

Spletna zakonodaja

Tukaj si lahko ogledate:

DIMAQ certifikat

Za pridobitev DIMAQ certifikata, je potrebno opraviti DIMAQ strokovni izpit. Izpit poteka preko online platforme, obsega 80 vprašanj in traja 60 minut. Za uspešno opravljen izpit je potrebno doseči 75% pravilnih odgovorov.

Cenik DIMAQ certifikata

Ponudba za člane IAB Slovenija

Ponudba za nečlane

Ponudba za univerze

Zaradi obsežne snovi ter zahtevnosti DIMAQ strokovnega izpita, IAB Slovenija nudi dodatna izobraževanja za pripravo na pridobitev DIMAQ certifikata.

Zaradi lažjega podajanja snovi predavanja potekajo v skupinah do 20 ljudi. Celoten DIMAQ program se izvaja v slovenskem jeziku (predavanja, gradivo in izpit).

Za posameznike nudimo "6-dnevno DIMAQ izobraževanje", ki poteka v dveh sklopih. Za podjetja, pa je na voljo "DIMAQ izobraževanje po meri", kjer je delo organizirano v manjših skupinah ter prilagojeno potrebam podjetja.


6-dnevno DIMAQ izobraževanje:

 • Izobraževanje zahteva določeno predznanje iz področja digitalnega marketinga in je primeren za ljudi, ki so aktivni na tem področju in želijo svoje znanje razširiti oziroma nadgraditi.

 • Obsega podrobnejši pregled 12 izobraževalnih modulov, navedenih v DIMAQ učnem načrtu.

 • Traja 6 dni in poteka v dveh sklopih (od četrtka do sobote) 

 • V ceno je vključeno: 

Opravljanje DIMAQ strokovnega izpita // Digitalno učno gradivo v obliki prezentacij // Vključitev v program recertifikacije (možnost dodatnih popustov pri obisku IAB akreditiranih dogodkov doma in v tujini) // Brezplačni 1x obisk IAB dogodka - IAB AKADEMIJA // Kosilo ter ostala pogostitev // Uporaba online platforme (preko katere poteka tudi izpit)
Cena za člane IAB Slovenija:
Cena za nečlane:
1300,00 € (+ddv)
1600,00 € (+ddv)

DIMAQ izobraževanje po meri:

 • Prilagojeno željam in potrebam podjetja. 
 • Osredotočeno na določene module iz DIMAQ učnega načrta.
 • Skrajšano ali poglobljeno obravnavanje določenih modulov.
 • Izobraževanje običajno poteka v prostorih podjetja. 
 • Cena izobraževanja po dogovoru.

DIMAQ master trenerji

DIMAQ program izobraževanja izvajajo priznani slovenski strokovnjaki na področju digitalnega marketinga. Vsi trenerji so pridobili mednarodno priznani naziv DIMAQ Master trener, odobren s strani IAB Europe ter usklajen z najvišjimi standardi mednarodnih določil izobraževanja.

Uroš Žižek

Uroš Žižek je partner in direktor raziskav v podjetju E-laborat d.o.o. Je redni predavatelj na NETFORK akademiji, Nasvet seminarjih in ostalih seminarjih, ki se ukvarjajo s spletnim nastopom. Je tudi (so)avtor vrsto objavljenih člankov (Delo, Delo FT, Manager, Računalniške novice, Vest.si itd.), knjige Outernet – Preobrat v internetnem poslovanju ter spletnih zapisov. Z raziskovanjem interneta, merjenjem učinkovitosti spletnega nastopa, uporabniško izkušnjo in svetovanjem podjetjem se ukvarja že več kot deset let, v raziskovalnih vodah pa je že od študija dalje.

Jaka Repanšek

Posebni strokovni sodelavec za spletno zakonodajo

Jaka Repanšek (univ.dipl.prav., MBA) je ustanovitelj svetovalne družbe RePublis. V medijskih, tehnoloških in internetnih podjetjih deluje že od leta 1996. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, specialistični podiplomski študij evropskega prava pa je opravil na skupnem programu Univerze v Cambridgeu in Pravne fakultete v Ljubljani ter zaključil tudi dve-letni podiplomski študij MBA na University of Kansas v ZDA (CIMBA). Repanšek je član številnih domačih in mednarodnih strokovnih združenj ter predavatelj na konferencah in seminarjih v Sloveniji in tujini. V prostem času je strasten špotni pilot.

Luka Žnidaršič

Luka Žnidaršič je bil v preteklosti spletni oglaševalski strateg za nekatere izmed največjih slovenskih in regijskih blagovnih znamk iz različnih panog ter vodja Facebook in Google oddelka v znani slovenski performance agenciji. Po tem je postal vodja performance divizije pri mednarodni agenciji Httpool, kjer je skrbel za uspešnost klientov iz srednje Evrope in Balkana. Pred kratkim pa se je pridružil podjetju Viberate kot digitalni strateg, kjer skrbi za dobre vibracije v vseh vidikih njihove spletni pojavnosti.

Je izkušen predavatelj in nosilec različnih delavnic za iskalni marketing in oglaševanje na Facebooku, zato tudi član predavateljske ekipe DIMAQ. Odlični poznavalec spletnega marketinga s praktičnim znanjem, ki bogatijo njegova predavanja ali delavnice, vztrajno trdi, da morajo biti predavanja v prvi vrsti uporabna za poslušalce.


Ker se zavedamo, da so želje, potrebe in znanje podjetij in posameznikov različni, vam tudi ponujamo tri različne načine, kako pristopiti k pridobivanju DIMAQ Strokovnega certifikata.

DIMAQ Strokovni izpit

V kolikor ste na področju digitalnega marketinga suvereni in želite svoje znanje le preveriti in formalizirati, vas vabimo da izpolnite informativno prijavo na DIMAQ Strokovni izpit.

6-dnevno DIMAQ izobraževanje

Če se dnevno srečujete z digitalnim marketingom, bi pa želeli vaše znanje nadgraditi, vam ponujamo 6-dnevno DIMAQ izobraževanje, kjer podrobneje obravnavamo vseh 12 področij digitalnega ekosistema. Izobraževanje obsega 40 ur in je razdeljeno v dva sklopa po 3 dni.
Na voljo sta 2 termina: 
23. - 25. maj // 30.maj - 01. junij 2019
03. - 05. oktober // 10. - 12. oktober 2019

DIMAQ izobraževanje po meri

Če ste podjetje, ki želi za svoje zaposlene pripraviti izobraževanje, prilagojeno vašim potrebam, potem je za vas pravo DIMAQ izobraževanje po meri. Vabimo vas, da nam pošljete informativno prijavo ter nam zaupate vaše želje.

Prijava na DIMAQ Strokovni izpit


Prijava na DIMAQ izobraževanje


Prijava na DIMAQ Izobraževanje po meri


Vse oddane prijave so informativne narave, zato vas bomo v najkrajšem možnem času kontaktirali s podrobnejšimi informacijami. Za dodatna vprašanja, pa smo vam na voljo tudi na naslovu info@iab.si

Kaj pa si o DIMAQ programu mislijo nekateri DIMAQ strokovnjaki digitalnega marketinga?

DIMAQ certifikacija v celoti pokriva znanja iz digitalnega področja. Skozi program smo se dotaknili praktično vsakega področja povezanega z digitalom in tako spoznali ali pa osvežili teme, ki jih potrebujemo za delo. Sam sem tudi spoznal nekaj novih in uporabnih trikov, ki jih bomo v prihodnje z veseljem uporabili.

Valentin Bufolin, vodja marketinga, LIDL Slovenija


Priprava na izpit in izobraževanja so obsežna, vendar pomagajo dopolniti in celostno obdelati znanje s področja digitalnega oglaševanja. DIMAQ certifikat in recertificiranja nam pomagajo ostati “na površju” ter obnavljati znanje v tako hitro spreminjajoči se industriji. Vsekakor nuja za vsakega podjetnika in posameznika, ki šele tipa digitalni svet ali se utaplja v njem.

Nastja Breg, Client Relationship Manager, Get Interactive d.o..o.


Dimaq program je zastavljen zelo obsežno, celostno in aktualno. V koraku z digitalnim časom torej. V luči vseh sprememb, ki smo jim bili in jim še bomo priča, pa je obnavljanje znanja zagotovo nujno in predvsem koristno. Na Dimaq certifikat gledam kot na odraz in odnos do dela, ki ga opravljamo zaposleni na oglaševalskih, medijskih in marketinških pozicijah, kar pomeni biti domač z osnovami digitalnega pojavljanja in suveren v specifikah današnjega kompleksnega ustroja komuniciranja s ciljem prodaje, promocije, osveščanja itd.

Barbara Bačnik, Project manager, Get Interactive d.o.o.


"
Prednost DIMAQ programa glede na nekatere druge programe digitalnega certificiranja vidim v široki, a hkrati zaključeni celoti pridobljenih digitalnih znanj, ki pokrivajo praktično vsa področja spletne prisotnosti na trgu. Zaradi tega bi priporočal program tako agencijam kot oglaševalcem, skratka vsem, ki želijo biti v koraku s časom na področju digitalnega marketinga."

Bojan Popović, medijski direktor, Direct Media Komunikacije d.o.o.

DIMAQ program in strokovni certifikat pod nadzorom Zavoda IAB Slovenija sta odlična vzvoda za rast in razvoj digitalnega marketinga v Sloveniji. Priporočam ga izkušenim digitalnim strokovnjakom ki želijo osvežiti svoje znanje, tistim, ki želijo razširiti svoj spekter znanja, kot tudi tistim, ki si z digitalnim marketingom še niso tako blizu, saj bodo z izobraževanjem pridobili ključna znanja iz najrazličnejših področij, ob tem pa tudi celovit pogled na digitalni marketing in priložnosti, ki jih ta ponuja.

Tadej Rovtar, vodja digitalnega oglasnega trženja v medijski hiši Delo d.o.o.


Dimaq učni načrt je uspešno zajel vse tematike, ki so pomembne za komunikacijo ter analizo uspešnosti v digitalnem marketingu – od SEO, SEM, e-mail mktg, družabnih omrežij, zakonodaje, display, vsebinskega, programatičnega in mobilnega oglaševanja, zato je definitivno prava izbira za vse, ki pri svojem delu potrebujejo tovrstno znanje. Trenerji so na razumljiv način ter na veliko primerih obravnavali sklope, za katere so bili zadolženi.

Milena Janžekovič, vodja projektov, Pro Plus d.o.o.


Za DIMAQ certifikacijo sem se odločila, ker sem želela razširiti in tudi preveriti svoje kompetence na digitalnem področju. Izobraževanje za DIMAQ je zahtevno, a nam daje veliko širino, ki jo pri svojem delu potrebujemo. S premišljeno zasnovo recertifikacije pa v naslednjih letih tudi ne "zaspimo na lovorikah", ampak dejavno prispevamo k razvoju tako sebe kot podjetja na digitalnem področju.

Karmen Mlinar, vodja digitalnih projektov, LIDL Slovenija


“Dimaq izobraževanje z izbranimi, široko zastavljenimi vsebinami in izbranimi predavatelji ponudi širok, celosten pregled tematik iz področja digitalnega nastopa. Digitalni marketing se razvija izjemno hitro in digitalni nastop postaja vedno kompleksnejši ekosistem, ki za uspešno upravljanje zahteva široko znanje, nenehno spremljanje trendov in pridobivanja novih znanj. Zato menim, da je Dimaq izobraževanje odlična osnova za vse posameznike, ki želijo uspešno delovati na področju digitalnega marketinga.

Jaka Jauh, samostojni strokovni sodelavec za upravljanje blagovne znamke, Zavarovalnica Triglav

DIMAQ Strokovni certifikat je veljaven 2 leti. Podaljšate ga lahko na 2 načina – s ponovnim opravljanjem DIMAQ Strokovnega izpita oziroma z različnimi aktivnostmi iz področja digitalnega marketinga. Vse aktivnosti morajo biti priznane (akreditirane) s strani IAB Slovenija. To pomeni da mora biti njihov program skladen s predpisanim DIMAQ učnim načrtom.

IAB Slovenija redno preverja usklajenost programov, dogodkov, delavnic, izobraževanj, s predpisanim DIMAQ učnim načrtom ter dodeljuje ustrezno število točk.

Dogodki digitalno-marketinške industrije

Delavnice in izobraževanja

Delovne skupine IAB Slovenija

Publikacije, poročila, avtorski članki, ostali prispevki

Interne delavnice v podjetjih

Več o pravilih in pogojih zbiranja točk, v sklopu DIMAQ recertifikacije si lahko preberete v pravilniku.

DIMAQ akreditirane aktivnosti

Če ste imetnik DIMAQ Strokovnega certifikata za digitalni marketing, potem lahko preko DIMAQ akreditiranih aktivnosti pridobivate točke, potrebne za podaljšanje vašega certifikata, ki poteče po dveh letih. Točke lahko pridobivate s pasivno udeležbo (kot slušatelj) ali z aktivno udeležbo (govornik ali panelist).

Vsi navedeni dogodki/seminarji/izobraževalni tečaji so pridobili DIMAQ akreditacijo, ki jo podeljuje IAB Slovenija in so usklajeni s predpisanim DIMAQ učnim načrtom.

V kolikor bi se želeli na katerega od dogodkov prijaviti v sklopu DIMAQ programa recertifikacije, vas prosimo, da izpolnite vlogo ter nam jo posredujete na info@iab.si.

IAB AKADEMIJA

SEMPL

POMP FORUM

NETFORK AKADEMIJA

DIGGIT

ECOMMERCE DAY

WEBSI

INTERACT

DIGITALNA AKADEMIJA

IAB Slovenija podeljuje DIMAQ akreditacijo tistim dogodkom, ki so usklajeni s predpisanim DIMAQ učnim načrtom oziroma odmevnim in prepoznavnim dogodkom digitalnega marketinga, tako v Sloveniji kot v tujini.

DIMAQ akreditacijo lahko pridobijo dogodki v organizaciji članov IAB Slovenija ali v organizaciji nečlanov. 

Če ste organizator in bi želeli svoj dogodek vključiti v DIMAQ program akreditacije, vas prosimo, da izpolnite vlogo ter nam jo posredujete na info@iab.si. Program vašega dogodka, bo pregledal Strokovni Svet IAB Slovenija.
Več o pravilih in pogojih podeljevanja DIMAQ akreditacije si lahko preberete v pravilniku.
© Copyright 2016 IAB Slovenija.  Izdelava spletnih strani AV studio